TÜRKİYE Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, 7 bölgede 12 ay boyunca devam edecek eğitim seminerleriyle 53 bin muhtarın çevre duyarlılığı konusunda eğitileceğini söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu işbirliğinde düzenlenen çevre eğitim semineri, Antalya'nın Kemer İlçesi Göynük Beldesi'ndeki Queen Elizabeth Otel'de başladı. İki gün sürecek eğitim toplantısına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecel, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, bölge temsilcileri ve 81 ilden 250 muhtar katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Genel Başkan Akdeniz, vatandaşların daha iyi bilinçlendirilmesine ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Hüseyin Akdeniz, "Çevre sadece Türkiye'nin değil dünyanın önde gelen konularından biri. Çevre bilincinin artırılması, gelecek nesillere güzel bir çevre bırakmak ve tabiatın korunması büyük önem arz etmektedir. Muhtarlarımız artık daha özgüvenli. Devletin en üst kademelerinde kabul gören hale gelmektedir" dedi.
Görev alanlarının genişletilmesi, yeni alanlar yaratılması gerektiğini kaydeden Akdeniz, "Bu yeni alanlar içerisinde en önemli ayaklardan biri de çevre bilinçlendirmesi noktasında, muhtarlarımıza yeni görev alanları yaratmak olacaktır. Bu anlamda sosyal projelerde muhtarlarımızın yer alması aşikardır. 7 bölgede 12 ay boyunca devam edecek eğitim seminerlerinde 53 bin muhtarı eğitmek ve bilinçlendirmek konusunda sürekli toplantılar yapılacak. Bizim de eksik olduğumuz ve bilinçlenmeye ihtiyaç duyduğumuz konularda ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri eğitim verecek" diye konuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecel de toplantıda bakanlığın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin küreselleşme sürecinde doğal, tarihi ve insani kaynaklarını koruyan, yenilik ve teknolojiyle bütünleştiren, yaşam kalitesi yüksek ülkeler arasında yer almayı hedeflediğini anlatan Ecel, "Belli bölgelerdeki aşırı nüfus yoğunlaşması, plansız sanayileşme ve çarpık kentleşme ile aynı zamanda kaynakların gereksiz kullanımı sonucu oluşan atık maddelerin miktarında meydana gelen artışlar, yaşam alanlarımızın kalitesinin bozulmasına neden olmaktadır" diye konuştu.