Yusuf ÇINAR/ÇORUM, () - ÇORUM'da özel bir okulun 7'nci sınıfında okuyan 13 öğrenci hazırladıkları proje kapsamında, satte 30 kilometre hız yapabilen iki kişilik mini otomobil yaptı. Öğrenciler aralarında 50 TL toplayarak aracın maaliyetinin bir kısmını karşıladı.
Çorum'da bulunan özel bir okulun 7'nci sınıfta okuyan 13 öğrenci Fen Bilgisi Öğretmeni Hüseyin Uğurlu’nun desteğiyle bir yıl önce kendilerine mini otomobil yapmak için proje hazırladı. 'Kendi Arabanı Kendin Yap' projesi kapsamında öğrenciler yapmayı istedikleri mini otomobilin tasarımı hazırladı. Hazırladıkları tasarımı gerçekleştirmek için kendi aralarında 50 şer TL para topladı. 2 bin TL maaliyetli mini otomobilin kalan kısmı da okul idaresi tarafından karşılandı.
İki kişilik mini otomobilin yapımında motosiklet motoru ve tekerleri kullanıldı. Farları ise traktör farından yapıldı. Bir hurda otomobilden alınan direksiyon da otomobile monte edildi. Otomobilin yapım işleri kentteki oto sanayideki bir işyerinde gerçekleştirildi. Öğrenciler yaptıkları mini otomobile 'Rüzgar' adını verdi. Projeye katılan öğrencilerden İrem Koçakoğlu, mini otomobilin satte 30 kilometre hız yapabildiğini söyleyerek "Öğretmenimizin desteğiyle böyle bir proje hazırladık. Mini bir otomobil yaptık. Bunun için çok çalıştık. Otomobili okulumun bahçesinde sürdük. bizim için de çok farklı bir çalışma oldu" dedi. 
Okul Müdürü Müdürü Şeref Aydur Fen Bilgisi öğretmeni Hüseyin Uğurlu ve projede gönüllü öğrenci grubunun kendilerine mini otomobil yapmak istediklerini söylediğinde çok şaşırdığını belirterek, "Ben önce çocukların böyle bir projeyi yapamayacaklarını düşündüm. Ama sonra baktım ki ciddiyetle çaba gösteriyorlar. Sonra biz de maliyet konusunda onlara destek olduk. Sonuçta böyle mini bir otomobil yaptılar. Bunu başardıkları için hem öğrencilerimiz hem de bizler çok mutlu olduk" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI