Erhan GÖĞEM/ KIRIKKALE, ()-KIRIKKALE'nin Ovacık Mahallesi Zafer Caddesi'nde fırın işletmecisi Nezaket Can, 'askıda ekmek' uygulaması kapsamında hayırseverlerin desteğiyle 5 yılda ihtiyaç sahibi vatandaşlara yaklaşık 108 bin ekmek verdiklerini söyledi.
İşletme sahibi Nezaket Can, askıda ekmek uygulamasını 5 yıldır aralıksız sürdürdüklerini belirtti. Uygulama sayesinde her gün birçok ihtiyaç sahibi vatandaşın ücret ödemeden evine ekmek götürdüğünü belirten Can, "İhtiyacı olan fakir ailelerimiz bize gelerek ekmek istiyordu. Bu tür ailelere ilk günlerde fazla yardımcı olamıyorduk. Hayırsever vatandaşlar ihtiyaçları kadar aldıkları ekmek yanında ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere ekmek alıyor. Biz de bunları ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Bizlere destek veren tüm müşterilerimizden Allah razı olsun. Hepsi yardımcı oluyor" dedi.
Askıda ekmek uygulaması sayesinde ekmek verenle ekmek alanın birbirini görmediğini kaydeden Can, "Ekmek israfının önüne geçilmesi için ihtiyacı kadar ekmek alınmasını, çöpe atılmamasını ve ihtiyacı olanlara da yardımcı olunmasını bekliyoruz" dedi.
Hayırsever vatandaşlardan Yaşar Sakin ise bu geleneğin toplumsal dayanışma adına çok yerinde bir uygulama olduğunu vurguladı. Sakin, "Toplumda ekmek dahi alamayan insanlar oluyor. Ben de elimden geldiği ölçüde bu kampanyaya destek veriyorum. Verdiğimiz ekmeklerin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını düşününce huzur duyuyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI