Ramazan İMRAĞ/CİZRE(Şırnak), ()- DİYARBAKIR'da görülen KCK ana davasında tutuklu bulunan ve dün tahliye edilen Şırnak'ın Cizre İlçesi Belediye eski Başkanı BDP'li Aydın Budak, sevgi gösterileriyle karşılandı.
Cizre Belediye Başkanlığı yaparken 2009 yılında düzenlenen operasyon kapsamında tutuklanan Aydın Budak, Diyarbakır'da dün görülen 'KCK Ana Davası'nda tahliye edildi. Gece yarısı cezaevinden çıkan Aydın Budak kendisini bekleyen yakınları ile birlikte Cizre'ye hareket etti. Cizre girişinde yeni belediye başkanı BDP'li Leyla İmret ve yüzlerce partili tarafından araçlarla karşılanan Aydın Budak, ilçedeki Sanat Sokağı'nda kendisine sevgi gösterisinde bulunanlara, şöyle dedi:
"Gecenin çok geç olmasına rağmen beni burada beklediğiniz için teşekkür ediyorum. 5 yıl önce saat 05.00'te kapımı çaldılar ve beni gözaltına aldılar. Gözaltına alınırken de hakaret ettiler. Diyarbakır'a götürüldüm. Diyarbakır Adliye binası önünde ellerimiz plastik kelepçelerle bağlandıktan sonra tek sıraya sokulduk ve fotoğraflarımız çekildi. Bu fotoğraflar basına servis edildi. Sanırım bu fotoğrafları Ankara'nın yanısıra Pensilvanya da bekliyordu."

Rİ(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)