Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) üyeleri, 5 Kasım "Gazeteciler için Ayağa Kalk" gününde Galatasaray Meydanı'nda toplandı. GÖP Dönem Sözcüsü Ahmet Abakay, yaptığı açıklamada, "62 gazeteci yıllardır ve hala haksız ve hukuksuz şekilde cezaevlerinde bulunuyor. Yargıda bu konuda verilen kararlar adalete değil, iktidarın isteklerine göre şekilleniyor" dedi. Abakay, Başbakan'a ve iktidar temsilcilerine, basın, düşünce ve ifade özgürlüğünü sağlamak, baskıları ve otosansür iklimini ortadan kaldırmak çağrısında bulundu.
Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi de, "Adaletin olmadığı, ağır işlediği ülkemizde bu mekanizmaları protesto etmek için 5 dakikada bir adım atacağız. 5 dakikada bir adımın anlamı; ağır işleyen bu hukuk, yargı düzenini, yasama organını protesto etmektir" diye konuştu.
Soner Yalçın da, "Gazetecilerin tek görevi gerçeği yazmaktır, bunda ısrar edeceğiz" dedi.
5 DAKİKADA BİR ADIM
Atılan her adımda başka bir talep dile getirildi. 5 dakikada 1 adım atan gazeteciler, sık sık "Özgür basın susturulamaz", "AKP elini medyadan çek", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Özgür basın susturulamaz" sloganlarıyla eylemi sonlandırdı. Bu arada eyleme Uğur Dündar ve avukat Turgut Kazan da katıldı.