KASTAMONU'nun Doğanyurt İlçesi'ne bağlı Baldıran Köyü'nde oturan 28 yaşındaki Fatma ve 38 yaşındaki Ali Özmen çifti, 5 çocuklarıyla derme- çatma evde yaşam mücadelesi veriyor.
Özmen çifti, altı ahır olan tek katlı 2 odalı evde yaşıyor. Fındık, ceviz ve kestane satarak ailesinin geçimini sağlayan Ali Özmen, duvarlarının bir bölümü tahta bir bölümü kiremit olan, çatısı sürekli akan evde zor şartlarda yaşadıklarını söyledi. Yağmurlu havalarda çatının aktığını, evin suyla dolduğunu anlatan Ali Özmen, "Çocuklarım evin içinde ıslak zeminde oturuyorlar. Çatı çökmek üzere. Çocuklarım çatının altında ölmesin istiyorum. Bu yıl fazla fındık ve ceviz de olmadı. Çocuklarımı bırakıp çalışmak için bir yere de gidemiyorum. Tek isteğim çocuklarıma iki odalı güvenli bir ev yapmak. Kış gelmeden bu evden çıkmak istiyorum" dedi.
Yağmur yağdığında evin tamamen su içinde kaldığını belirten Fatma Özmen de "Çatı zaten çökmek üzere. Kar yağdığında burada nasıl duracağız bilmiyorum. Evin her tarafına camlardan ve kapılardan soğuk geliyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI