Serkan BİNGÖL/KARLIOVA (Bingöl), () - BİNGÖL merkeze bağlı Çavuşlar Köyü'nde oturan Kınsun ailesinin, kan kanserine yakalanan 5 çocuğundan 3'ü öldü. Bir kız ve bir erkek çocuk da yaşam mücadelesi veriyor. Sosyal güvencesi olmayan ve herhangi bir geliri olmayan baba Abdurrahman Kınsun, çaresizliğin acısını yaşıyor. Baba Kınsun, 10 yaşındaki kızı Esma'nın da acilen ilik nakli yapılmaması halinde öleceğini belirterek,  yetkililerden ve hayırseverlerden bu konuda yardım bekliyor.
Biri kız 3 çocuğunun kan kanserinden öldüğünü belirten 8 çocuk babası Abdurrahman Kınsun, köyde tarlası ve  hayvanı olmadığını ve herhangi bir işte çalışmadığı için de sosyal güvencesinin olmadığını söyledi. Bu yüzden çocuklarının tedavisini yaptıramadığını belirten baba Kınsun, "Biri 11 aylık kız, ikincisi 3 yaşında erkek, üçüncüsü de 4 aylık erkek olmak üzere 3 çocuğum kan kanserinden öldü.  Ölen 3 çocuğumdan sonra 5 çocuğumuz daha oldu. Şu an 3 çocuğum Allaha şükürler olsun sağlıklıdır. 10 yaşındaki Esma ile 6 yaşındaki Muhammed Emin nötropeni (kan hastalığı) hastalığına yakalandılar" dedi.
'ESMA İLİK NAKLİ OLMAZSA ÖLECEK'
Muhammed Emin'in ilaç tedavisi gördüğünü, ancak kızı Esma'nın acilen ilik nakli olması gerektiğini aksi takdirde öleceğini ifade eden baba Kınsun şunları anlattı:
"10 yaşındaki kızım Esma ise devamlı bir şekilde ilaç kullanıyor. Hep Elazığ'a götürüp, geriyorduk. Çocuğuma verilen ilaçlar çok pahalıydı. Devlet o zaman vermiyordu. Kendi imkanlarımızla alıyorduk. Bir iğneyi 400 TL'ye alıyorduk. Çok zor günler yaşadık. Geçen seneden beri rapor çıkardığımız için devlet karşılıyor. Esma'yı kendi imkanlarımla İstanbul'a götürdüm. Doktorlar; 'ilik naklinin acilen yapılması lazım' dediler. İlik nakli Türkiye'de birkaç yerde yapılıyor. Ailede kimin iliği uygun diye bütün aile fertlerinin testleri yapılması gerekiyor. Bizleri zor bir aşama bekliyor. Şu an Esma'ya ilaç veremiyoruz. Bazen ateşi çok yükselince ağrı kesiciler vererek hafifletmeye çalışıyoruz. Kesinlikle biran önce uygun bir ilik nakli olması gerekiyor."
Doktorların yorulmaması gerektiğini söylediği Esma da, "Arkadaşlarımla oynamayı çok istiyorum. Ama doktorlar yorulmamam gerektiğini söyledi. Ben de sadece izliyorum. Okula da düzenli gidemiyorum bu yüzden. Büyüklerimden yardım istiyoruz. Babamın gücü yok. Bize yardım etsinler. Ben ve kardeşim de iyileşip normal çocuklar gibi yaşamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI