Erhan GÖĞEM / KIRIKKALE, () - KIRIKKALE'de 46 yıldır başkanlığını yaptığı Berberler ve Kuaförler Odası'na veda etmeye hazırlanan 71 yaşındaki Sebahattin Aksoy, meslek hayatında yaşadığı anılarını anlatırken gurur duyduğunu söyledi. Zaman zaman gözleri dolan Aksoy, "Bir daha dünyaya gelsem yine berber olurum' diyerek mesleğe yeni adım atacaklara mesaj verdi.
Kırıkkale'de 1968'in Eylül ayında oda başkanlığına talip olduğunu hatırlatan Sebahattin Aksoy, "Beni yaşı küçük diye pek önemsemediler, fakat güzel bir çalışma yaptım ve 28-29 yaşında ve 1968'de başkan koltuğuna oturdum. Şuan 2014'teyiz. 46 senedir bu görevi yönetiyorum. Önce Allah'ın, sonra da üyelerimizin sayesinde. Her seçimde karşıma adaylar çıktı" dedi. Yetiştirdiği pek çok berber ve kuaför bulunduğunu belirten Aksoy, berberlik mesleği hakkında gençlere şu tavsiyelerde bulundu:
"Sabah erken kalkıp 'bismillah' deyip dükkanı açacak ve müşteriyi bekleyecek. Yalana, dolana, sahteciliğe mahal vermeyecek. Malzemenin en iyisini kullanacak. Bunları yaptığı sürece müşteri gelir. Şu ortamda müşteriyi memnun etmek zor. Bizim zamanımızda daha zordu. Bu meslek sebat isteyen bir meslektir. İkindiye kadar beklersin kimse gelmez, bakarsın akşama doğru 5 kişi gelir, o günkü yevmiyeni kurtarırsın. Çalışırsan ekmek yediren bir meslek, tertemiz ve ölmeyecek bir meslek. Ben berberliği çok seviyorum. Tekrar dünyaya gelsem yine berber olurum. Tüm berber ve kuaför esnafımıza teşekkür ediyorum."

EG(AY/COŞ) (FOTOĞRAFLI)