KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, tapu tahsisi çalışmasında gelinen son durumla ilgili bilgi vermek amacıyla Çamlıbel Mahalle Muhtarı Mehmet Ünal'ı ve Esentepe Mahalle Muhtarı Salih Demirel'i ziyaret etti. Ziyaretlere, Encümen Üyesi Serhat Demir, İmar Komisyonu Başkanı Ramazan Eciş ile Emlak ve İstimlak Müdürü İsmail Serinkaya da eşlik etti.
Mahalle sakinlerinin de yer aldığı ziyaretlerde açıklamalarda bulunan Başkan Tütüncü, 2-B probleminden dolayı bölgedeki imarlı parsellerde tapu tahsisi yapamadıklarını anımsattı. Kamuoyunda 2B olarak adlandırılan orman vasfını yitirmiş Hazine arazilerinin satışını öngören kanun tasarısının 19 Nisan 2012 de TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştığını aktaran Tütüncü, kanun tasarısının yasallaşmasıyla Kepez'de 19 mahallede 32 yıldır yaşanan 2B probleminin sona erdiğini belirtti.
Başkan Hakan Tütüncü, 2B probleminin çözümüyle 2B alanları dışında kalan imarlı parsellerde tapu tahsisi yapmalarının önündeki engelin kalktığını kaydetti. Tütüncü, engelin kalkmasıyla birlikte Fatih, Göçerler, Esentepe, Çamlıbel, Erenköy, Barış, Çankaya, Kazım Karabekir, Yavuz Selim ve Fevzi Çakmak mahallelerinde 2B alanları dışındaki parsellerde tapulama çalışması başlattıklarını aktardı.
Bu kapsamda ilk olarak Çamlıbel, Erenköy ve Esentepe mahallelerinde 1200 gecekonduyla ilgili dosya toplandığı bilgisini veren Tütüncü, “Encümenden, dosya toplama işlemleri tamamlanan 403 gecekonducuya tapu tahsisi kararı çıktı. Bu hak sahiplerine önümüzdeki günlerde tapularını almaları için tebligat göndereceğiz. Tapulama çalışması başlattığımız diğer parsellerle ilgili dosya toplama çalışmalarımız ise hızlı bir şekilde devam ediyor" açıklamasını yaptı.
Ziyarette muhtarlara ve bölge halkına lise müjdesi de veren Tütüncü, Çamlıbel Mahallesi'nde hayvan pazarı olarak bilinen alana 24 derslikli Anadolu Lisesi'nin yapılacağını bildirdi.
Esentepe Muhtarlığı'nı ziyarette, bölgede oturan bir vatandaş, engelli çocuğu için talep ettiği yol açma çalışmasını gerçekleştirmesinden dolayı Başkan Hakan Tütüncü'ye teşekkür etti. (FOTOĞRAFLI)