KASTAMONU'nun Cide İlçesi'ne bağlı Ağaçbükü Köyü değirmen mevkisinde bulunan suğirmeni 40 yıldır kesintisiz hizmet veriyor. 
Kastamonu genelinde bir dönem oldukça yaygın olan, ancak çok az bir kısmı halen kullanılmaya devam eden eski su değirmenlerinin biri de Cide'ye bağlı Ağaçbükü Köyü'nde. 40 yıl önce kurulan ve hala çalışan su değirmenini Şaban Özdemir işletiyor. Değirmenin babasından kendisine miras kaldığını belirten 58 yaşındaki 5 çocuk babası Şaban Özdemir, "Ben 25 senedir bu değirmeni işletmeye devam ediyorum. Soğuksu, Şenpazar ve Aydos bölgesinde su değirmeni olarak bir tek bu değirmen kaldı. Atalarımızdan bu yana örf ve adetimizin bir parçası olarak bu değirmende çalışıyorum. Vatandaşlar elde ettiği mahsulü getiriyor, ben de çuvalı 7.5 TL karşılığında un yapıyorum" dedi.
Değirmencilik yaparak geçimini sağlamaya çalışan Şaban Özdemir, bu sayede hem vatandaşa hizmet ettiğini, hem de ekmek parası kazandığını belirtirken, "Bunlar artık tarihe karıştı. Ancak su değirmeniyle elde edilen unla diğer unlar arasında lezzet farkı olduğu da bir gerçek. Ömrüm yettiğince bu mesleğimi sürdüreceğim. Benden sonra da devam etmesini arzuluyorum" dedi.