KASTAMONU'nun Cide İlçesi'ne bağlı Ağaçbükü Köyü Muhtarı 'Pala' lakaplı 69 yaşındaki Muhtar Niyazi Yıldırım isyan etti. Babasının 35 yıl, kendisinin de 40 yıl Ağaçbükü Köyü muhtarı olduğunu hatırlatan Yıldırım, "13 yıldır yapılamayan yol yüzünden dostlarımın yüz karası, düşmanımın maskarası oldum" diyerek istifa edeceğini söyledi.
Kurban Bayramı dolayısıyla İstanbul'dan köye gelenlere ait araçlarda yolun kötü olması nedeniyle hasar olduğunu belirten 9 çocuk babası muhtar Niyazi Yıldırım, bu yolu 13 yıldan bu yana yaptıramadığı için sitemde bulunduklarını söyledi. Kastamonu'nun en eski ve kesintisiz en uzun muhtarlık yapanlardan Niyazi Yıldırım, babasının 35 yıl muhtarlık yaptığı sırada hayatını kaybettiğini, 40 yıldır da kendisinin muhtarlık yaptığını belirterek şunları söyledi:
"Kurban Bayramı'nda gurbetçilerimin bana haklı olarak sitemde bulunmalarına içerledim. Cide Kaymakamımız Sayın Yüksel Kara'yı arayıp, hem bayramlaşmak hem de gurbetçilerimizin sitemlerini bildirmek istedim. 'Bayram günü yol konuşulacak zaman mı?' demesi çok gücüme gitti. Bu yol için daha önce de defalarca söylendi. Yapılalı 13 yıl oldu. Ben kendi mahalleme gitmek için 4 muhtarlık geçiyorum. Köy içlerinin yolu da, köyün giriş yolunda da aynı sıkıntı var. Yolun orta yerine kayalar yuvarlanıyor. Bayramda gurbetçilerin İstanbul'dan geldiklerini, ancak köye ulaşamadıklarını söylemeleri beni üzdü ve bir kez daha yol sıkıntımızı yinelemek istedim. Kaymakam Bey böyle cevap verince yaptığım muhtarlık vazifesinin hiçbir anlamı olmadığını düşündüm. Yaptıklarımla öğünmüyorum, yapamadıklarımdan üzüntü duyuyorum. Sağa oy verdim işimi sol yaptı, sola oy verdim, sağ yaptı."