Emre BAYLAN/ANTALYA, () - HAVA sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı Antalya'da, bir alışveriş merkezinin açık otoparkında otomobilde bırakılan köpeği, polis kurtardı.
Olay öğle saatlerinde Fabrikalar Mahallesi'nde yer alan bir zincir alışveriş merkezinin açık otoparkında meydana geldi. Öğle tatili için çalıştığı mağazadan ayrılan Feray İpek, iş başı yapmak için dönerken bir otomobilden köpek iniltileri geldiğini işitti. Sesi takip ederek otomobili bulan İpek, yavru bir köpeğin, arka camı hafif aralık bırakılmış otomobilin arka koltuğunda inlediğini gördü.
O anları cep telefonu kamerasıyla kaydedip Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu'na ulaşan İpek, kurul avukatlarından Lider Tanrıkulu'na ne yapabileceğini sordu. Avukatın yönlendirmesiyle önce polise ulaşan İpek, sonrasında Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili birimine durumu bildirdi. Belediyeden önce olay yerine gelen polis ekipleri, aralık camdan kapıyı açarak köpeği kurtardı.
Sıcaklığın 40 dereceye ulaştığı öğle saatlerinde otomobilde bırakılan köpeğin klimalı polis aracına alındığını belirten Feray İpek, "Polislerin havlusunu arka koltuğa serip henüz yavru sayılacak köpeği oraya oturttuk. Biraz su içmesini sağladık. Kısa sürede kendine geldi" diye konuştu. İpek, iniltisi kesilen köpeğin kendisini sevmesine izin verdiğini de kaydetti.
Feray İpek, köpeğin sahiplerinin ise polisin aracın ruhsatından kendilerine ulaşmasından ancak 10 dakika sonra otomobilin yanına geldiğini söyledi. İpek, alışveriş merkezinden gelen 4 kişilik ailenin, köpeği bir barınaktan henüz sahiplendiklerini belirttiğini, polisin uyarısının ardından köpeklerini alarak ayrıldığını aktardı.
Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu üyesi avukat Tanrıkulu, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14'üncü maddesine göre hayvanları aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmanın yasak olduğunu kaydetti. Yasada bu durum karşısında idari para cezasının da düzenlendiğini kaydeden Tanrıkulu, "Aileye, hayvanı aşırı sıcağa maruz bıraktıkları için 250 TL idari para cezası verilmesi gerekir" dedi.

FOTOĞRAFLI