MUĞLA’nın Köyceğiz İlçesi’ne bağlı Pınarköy Köyü sınırlarındaki Yuvarlak Çay’da yapılması planlanan hidroelektrik santraline (HES) karşı çıkıp, projenin iptal edilmesini sağlayan köylüler, mücadeleyi kazanmalarının 4’üncü yılını lokma döktürüp keşkek yaparak kutladı.
Pınarköy Köyü sınırlarındaki Yuvarlak Çay’da yapılması planlanan ve köylülerin mücadelesiyle durdurulan HES’e karşı kazanılan zaferin 4’üncü yılı düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinliğe, Köyceğiz Belediye Başkanı CHP’li Salih Erbay, Beyobası Belde Belediye Başkanı CHP’li Besim Özbek, Muğla Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün, Yuvarlakçay Platform sözcüsü avukat Berna Babaoğlu Ulutaş, meclis üyeleri ve çok sayıda köylü katıldı. Etkinliğe katılanlara lokma ve keşkek ikram edildi.
DİRENİŞİN KİTABI YAZILIYOR
Platformun sözcüsü Berna Babaoğlu Ulutaş, "Yuvarlak Çay zaferimizin 4’üncü yılını kutluyoruz. Buradaki mücadeleyle ilgili bir kitap hazırlanıyor. Bugüne kadar gelinen süreç bu kitapta yer alacak" dedi.
'YUVARLAK ÇAY BİZİM İÇİN KUTSAL MEKAN'
Beyobası Belde Belediye Başkanı Özbek, "Bundan dört yıl önce burada hidroelektrik santraline karşı bir halk mücadelesi vardı. Bu mücadele halkın zaferi ile sonuçlandı. Buranın bizim için kutsal bir mekan ve kültürel miras olduğunu Türkiye ve dünya biliyor. Buradaki mücadele örnek oldu" diye konuştu.
YÜZLERCE AĞAÇ KESİLDİ
Köyceğiz Belediye Başkanı Erbay da "Burada dört yıl önce bin ağaç ve 28 anıt ağaç kesildi. Yüklenici firma projeyi resmen başlattı. Siyasilerin desteği, halkın mücadelesi bu projenin iptal edilmesini sağladı. Şu an AKP’nin lokmasını yiyoruz" dedi.
TARİHE GEÇECEK
Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ise bölgenin, halkın direnişinin başladığı yer olarak tarihe geçeceğini savundu.