SAKARYA Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bir süre önce hayata geçirilen 'Sakarya İhracatını Geliştirme Projesi' kapsamında Etiyopya, Karadağ, Polonya ve Kanada'dan Adapazarı'na davet edilen işadamları, makina ve metal söktörüyle ilgili ihracat için Sakaryalı işadamları ile görüştü.
Hafta içi Adapazarı'na gelen Etiyopya Sektörel Şirketler Odası yetkilileri, Karadağ Bölgesi sektör temsilcileri, Polonya İş Heyeti ve Kanadalı sektör temsilcileri, önce Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcıları Orhan Yılgenci ve Günay Güneş, Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Terzioğlu başkanlığında bir toplantı yapıldı. Günay Güneş bu görüşme sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi.
 “Sakarya'nın ihracatçı iller sıralamasında ilk 10 arasında yer aldığı bilinmekle beraber, hedefimiz ilk 5 il arasına girmektir. Bu hedefimize ulaşmak için, ihracat potansiyelimizi ve ihracatçı firma sayımızı artırmak amacıyla, odamız tarafından birçok proje geliştirildi. Projelerimizin bir amacı da ihraç edilen mal ve hizmetlerin çeşitlendirilmesi, ihraç mallarına yeni pazarlar kazandırılmasıdır. Dış pazarlardaki ekonomik gelişmeleri ve fırsatları takip ederek, ihracatçılarımıza potansiyel sektörlerde pazara giriş bilgileri sunmak amacıyla dış ticaret bölümümüzce başlatılan bu alım heyeti programında, sektörlerde ve bölgelerdeki yarım milyondan fazla üretim firmasının üretim ve  işletme çıkarlarını temsil eden Etiyopya'daki en büyük sanayi birliği olan Etiyopya Sektörel Şirketler Odası, Karadağ bölgesi, Polonya ve Kanada’dan heyetleri ağırlıyoruz."
Toplantının ardından heyet 3 gün süre ile Sakarya’daki makine metal sektöründe faaliyet gösteren ihracatçı firmaları ziyarete edecek.