Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, () - ANKARA'nın Çankaya ilçesine bağlı Ahlatlıbel Mahallesi'nde ağabeyine ait 3 katlı evi hayvan barınağına çeviren emekli işçi 55 yaşındaki Nevzat Eski'nin 5 yıl önce baktığı 5 köpeğin sayısı bugün 39'a ulaştı. Eski, barınağındaki bakımlı ve eğitimli köpekleri, ücret talep etmeden ailelelere vermek istediğini söyledi.
Sokak hayvanlarının aç kalmaması için kaba inşaat halindeki binayı hayvan barınağı haline dönüştürdüğünü belirten Nevzat Eski, "Ben emekli bir insanım. Aldığım emekli maaşımın tamamını 39 köpeğin beslenme ve sağlığı için harcıyorum. Sokaklarda kaderine terk edilmiş aç ve perişan köpekleri görünce çok üzülüyorum. Bu nedenle sokak köpeklerini barınağıma taşıyorum. İnsanlar yavru iken sevimli hayvanları sahipleniyorlar ama büyüdüğü zaman baş edemiyorlar. Daha sonra da sokaklara salıyorlar. Hayvanlar hazır mama ile beslendikleri için sokaklarda aç ve perişan şekilde kalıyorlar. Bu nedenle çocukları istediği için hayvan sahibi olmasınlar. İleriyi düşünerek bakabileceklerse sahip olsunlar" dedi.
Nevzat Eski, barınağındaki bakımlı ve eğitimli köpekleri ihtiyaç sahiplerine hiçbir ücret talep etmeden verebileceğini de belirterek, "Sokak hayvanlarına duyarlı insanlar da barınağımda baktığım hayvanlara mama yardımında bulunurlarsa mutlu olurum" dedi. Eski, hayvanlara karşı sevgi ve tutkusunun çocukluk yıllarından itibaren devam ettiğini belirtti.
HER GÜN 20 KİLOMETRE
Eski, her gün aracı ile 20 kilometre uzaklıktaki barınakta bulunan hayvanlara yiyecek ve su götürdüğünü ifade ederek, "Baktığım her köpeğin isim ve kimliği var. Hastalandıklarında özel veteriner kontrolü, ameliyat, tedavi ve bakımlarını yaptırıyorum. Emekli maaşımla hayvanlara yiyecek almakta oldukça zorlanmaya başladım. Barınağın yakınlarında bir askeri kurum, kolej ve üniversiteler var. Bu kurumlardan çöpe attıkları yiyeceklerini istedim. Ancak duyarlılık göstermediler. Bu köpekler yüzünden ağabeyimle aramız açıldı" dedi.
HAYVANSEVERDEN DESTEK BEKLİYOR
Yarım kalan inşaat halindeki binada bulunan her katın adeta hayvan barınağı olduğunu belirten Eski, "Bu hayvanlar rahatsızlandığı zaman çok üzülüyorum. Ayrıca barınağın etrafına yiyecek bulmakta ve sokakta yaşam mücadelesi veren köpekler için misafir barınaklar yaptım. Tek isteğim, kurumların yiyeceklerini çöpe atmamaları. Ben arabamla gelip alırım. Bir de hayvan sever dostlarımdan isteğim, yiyecek konusunda bana yardımcı olurlarsa mutlu olacağım" dedi.

FOTOĞRAFLI