ÇORUM’un Osmancık İlçesi'ne bağlı Yukarı Danışment Köyü'ne 5 kilometre uzaklıktaki Boztepe Mevkii'nde oturan 9 çocuk, 13 torunu olan 74 yaşındaki Niyazi ile 73 yaşındaki Seher Kaplan çifti, 37 yıldan bu yana evlerine elektrik bağlanmadığı için gaz lambası ve lüks lambası ile aydınlanmaya çalışıyor. İki yıl önce yardım çağrısında bulunan çifti, seslerini kimseye duyuramayınca karanlığa mahkum kaldı.
Niyazi- Seher Kaplan çifti, 37 yıldan bu yana evlerinde elektrik olmadan hayatlarına devam ettiklerini, çocukları il dışında yaşadığı için burada tek başına kaldıklarını anlattı. Kaplan çifti, köy yolunda bulunan yaklaşık 500 metre uzaklıktaki yüksek gerilim hattında elektrik direği ya da 2.5 kilometre uzaklıkta bulunan komşularının evlerinin yanındaki elektrik direğinden evlerine de elektrik bağlanmasını istedi. Çifti, Çalık Yedaş Çorum İl Koordinatörlüğü’ne ve İlçe Kaymakamlığı'na başvurdu. Ancak, sonuç alamadı.
Görevliler iddiaya göre, yüksek gerilim hattına bağlı elektrik direğinden Kaplan çiftinin evine elektrik bağlanması için trafo almasını istedi. Maddi durumu yetersiz olan çift trafo alamayınca elektriklerinin de bağlanmadığını savundu. Yaşlılık maaşı ile geçindiklerini, 37 yıldan bu yana elektriksiz yaşadıklarını söyleyen Niyazi ve Seher Kaplan çifti iki yıl önce mağduriyetlerini belirterek yardım çağrısında bulunduklarını ancak yardım eli uzanmadığını iddia etti.
YARDIM GELMEDİ
Elektrik olmadığı için lüks lamba ve fenerle aydınlanmaya çalıştıklarını belirten Niyazi Kaplan, şöyle yakındı:
"Bize hiçbir yerden yardım gelmedi. Bu yaşta böyle sıkıntı çekiyoruz. Tek başımıza hiçbir elektrikli cihaz olmadan yaşıyoruz. Bir gün elektrik gelir diye odalara ampullerini taktık, kabloları döşedik ama lambaları yakamıyoruz. Benzinle çalışan jeneratör aldık ama o da çok masraflı olduğu için kullanamıyoruz. Bunu karşılayacak paramız yok. Yardım istiyoruz. Artık karanlıkta yaşamak istemiyoruz." 
Seher Kaplan da evinde buzdolabı bile olmadığı için yaptığı yemeklerin bozulduğunu ve atmak zorunda kaldığını belirterek, "Bize devlet sahip çıksın. Başka sahip çıkanımız yok. Sesimizi artık duysunlar. Kimseden bir yardım gelmiyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Artık dayanacak gücümüz kalmadı" diye konuştu