İSTANBUL,() Dünyanın saygın üniversiteleri tarafından uygulanan Model Birleşmiş Milletler buluşmalarına, bu yıl Koç Üniversitesi Model Birleşmiş Milletler Kulübü (KocMUN) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Çeşitli ülkelerden 350 öğrencinin katıldığı buluşma, Koç Üniversitesi Rumeli Feneri kampüsünde yapıldı. Öğrenciler, Avrupa Konseyi, G-20, NATO, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, Uluslararası Adalet Divanı, Uluslararası Ceza Mahkemesi, UNICEF, İsrail-Arap 1967 Savaşı Birleşik Kriz Konseyi, BM Ekonomi ve Sosyal Konseyi ve BM Güvenlik Konseyi adı altında komiteler oluşturarak, dünyada yaşanan gelişmelerle ilgili çözüm önerileri üretti.

Her yıl dünyada pek çok saygın üniversite tarafından düzenlenen “Model Birleşmiş Milletler Buluşması’na” bu yıl Koç Üniversitesi Model Birleşmiş Milletler Kulübü (KocMUN/Koç University Model United Nations) ev sahipliği yaptı. Türkiye, İngiltere, Pakistan, Hindistan, Fransa, Kenya ve A.B.D başta olmak üzere, dünyanın çeşitli üniversitelerinde eğitim gören 350 öğrenci, “Model Birleşmiş Milletler Buluşması”na katılmak üzere Koç Üniversitesi’ne geldi.
9-13 Haziran 2014 tarihleri arasında Koç Üniversitesi Rumeli Feneri kampüsünde gerçekleştirilen etkinlik sırasında katılımcılar; dünyada yaşanan sorunlarla ilgili çözüm önerileri üretmek üzere çalışmalar gerçekleştirdi.
Öğrenciler bu amaçla, Avrupa Konseyi, G-20, NATO, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, Uluslararası Adalet Divanı, Uluslararası Ceza Mahkemesi, UNICEF, İsrail-Arap 1967 Savaşı Birleşik Kriz Konseyi, BM Ekonomi ve Sosyal Konseyi ve BM Güvenlik Konseyi gibi komiteler oluşturdu.
Dünyaca ünlü üniversitelerde eğitim gören öğrenciler, beş gün boyunca BM'nin alt kuruluşları olan NATO, UNICEF adı altında da komiteler oluşturarak dünyanın sorunlarını masaya yatırdı. Komitelere katılan her öğrenci kendi ülkesini temsil ederek, dünyada yaşanan gelişmeler ve olaylar hakkında senaryolar kurguladı, öneriler üretti.
Komitelerde, gerçek hayata uygulanabilecek nitelikte kararlar almak amacıyla müzakereler yürütüldü. Bu yolla, dünyada yaşanan olay ve gelişmeler karşısında model çözümler üretildi.