– RİZE’de birbirlerine aşık olan ancak ailelerinin izin vermemesi üzerine bir araya gelemeyen 52 yaşındaki Ali Yüksel ile 51 yaşındaki Havva Koto, 35 yıl sonra aileleri ikna ederek dünya evine girdi.
Lise yıllarında tanışan Ali Yüksel ile Havva Koto birbirlerine aşık oldu, okul yılları sonrası evlenmeye karar verdi. Ancak ailelerin karşı çıkması nedeniyle evlenemeyen ikili başkasıyla da evlenmedi. Rize Valiliği’ndeki memurluk görevinden bir süre önce emekli olan Ali Yüksel, bir arkadaşının devreye girmesiyle yapılan görüşmelerin ardından sevdiği kadının ailesini ikna etti.
3 ay önce nişanlanan çift önceki gün Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’ nın kıydığı nikah ile evlendi. Nikahın ardından gelin ve damatla horon oynayan Başkan Bakırcı, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden, "Ortaokuldan sıra arkadaşım Ali, 35 yıllık aşkıyla dünya evine girdi. Kendilerine mutluluklar diliyorum” diye paylaşımda bulundu.
"ÇOK SIKINTILAR ÇEKTİK"
Ali Yüksel, ailelerin onay vermemesi nedeniyle evlenemediklerini belirterek, “Ama şimdi kavuştuk. 35 yıl da olsa beklemeye değdi. Kavuştuğumuz için mutluyuz” dedi. Havva Yüksel de, “Yıllar öncesine dayanan bir hikayemiz var. Çok sıkıntılar yaşadık, biraraya gelemedik. Ancak mutlu sona ulaştık, birbirimiz kavuştuk” diyerek mutluluğunu dile getirdi.

MK-(TM/AAA)(FOTOĞRAFLI)