İbrahim EMÜL/OSMANİYE, () - OSMANİYE Orman İşletme Müdürlüğü'nde mevsimlik olarak istihdam edilecek 32 kişilik iş için 2 bin 354 kişi başvurdu.
İş-Kur İl Müdürlüğü kanalıyla orman yangınları ile mücadele hizmetinde 5 ay 29 gün süreyle çalıştırılmak üzere 32 kişinin alınacağının duyurulmasının ardından Türkiye İş Kurumu'na 2 bin 354 kişi müracaat etti. Müracaat sayısının istihdam edilecek kişi sayısından çok fazla olması üzerine işe alınacak kişileri belirlemek için Musa Şahin Bulvarı Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde noter huzurunda kura çekimi yapıldı.
Adaylar bahçeyi doldururken kura çekimi öncesi bir konuşma yapan Adana Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Türk, 32 kişinin mülakatla belirleneceğini, kura çekiminin de mülakata katılacak kişileri belirlemek için yapılacağını söyledi.
Türk, "2 bin 354 kişi arasından 96 asil ve 96 yedek olmak üzere 192 kişi kura ile belirlenecek. Daha sonra ise Orman Bölge Müdürlüğümüz tarafından mülakata tabi tutulacaklar. Bu mülakat tarihi daha sonra kura sonucunda belirlenen kişilerin adreslerine tebligatla bildirilecektir. Mülakat neticesinde de Kadirli, Sumbas ve Osmaniye merkez olmak üzere toplam 32 kişi alınarak yangınla mücadele hizmetlerinde bu arkadaşlarımız değerlendirilecektir. Bu arkadaşlarımız 5 ay 29 gün istihdam edileceklerdir. Daha sonra ki yıllarda da yine yenilenip 5 ay 29 gün olacak şekilde istihdam alımları olacaktır" diye konuştu.
Türk'ün konuşmasının ardından kura çekimi yapılarak 192 kişinin ismi belirlendi.

İE(BK/BT) (FOTOĞRAFLI)