MANİSA Soma'daki maden faciasında ölen işçiler Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri tarafından yere dizilen 301 baretle anıldı.
ADD Kuşadası Şubesi'nin düzenlediği anma etkinliği İsmail Cem Barış Meydanı'nda yapıldı. Belediye Başkanı Özer Kayalı, Meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı anma etkinliğinde, ölen her işçiyi simgeleyen 301 baret alana sıralandı. Baretlerin etrafında toplanan vatandaşlar hükümeti istifaya davet eden sloganlar attı. ADD Şube başkanı Nazan Bozkurt konuşmasında, "İşçi cinayetlerinin birinci derece sorumluları, iş güvenliği tedbirlerini almayı maliyet olarak gören, işçi sağlığını hiçe sayan, gözünü para hırsı bürümüş patronlar ve sektörü piyasaya terk ederek güvencesiz çalıştırmayı yaygınlaştıran, etkin denetim ve yaptırımlar uygulamaktan aciz AKP hükümetidir" dedi.
Belediye başkanı Özer Kayalı, örgütlü toplumun önemine dikkat çekerek, sendikaların görev ve sorumluluklarını yerine getirmediğini, işçiyi savunmadığını söyledi. Kayalı, böyle bir olayın her hangi bir çağdaş ülkede yaşanması halinde tüm sorumluların istifa edeceğini, Soma'da faciasında ise herkesin neredeyse işçileri suçladığını söyledi.

LS(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)