GAZİANTEP, ŞANLIURFA, KAHRAMANMARAŞ, ADIYAMAN, KİLİS, () - 30 AĞUSTOS Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Kilis'te düzenlenen törenlerle kutlandı. Kahramanmaraş'taki törenlere Alman Patriot Birliği’nin askerleri de katıldı.
Gaziantep'te 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları için Demokrasi Meydanı'nda tören düzenlendi. Gaziantep Valisi Erdal Ata, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile askeri erkan ve bürokratların katıldığı törede saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı'nın okundu. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından İstasyon Meydanı'nda vatandaşların bayramının kutlanmasıyla devam eden tören, birliklerin geçişiyle sona erdi.
Şanlıurfa'da ise 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92'nci yıl dönümü, Şehitler Abidesi’ne çelenk konulmasıyla başladı. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat Kılıç, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanvekili Piyade Albay İsmail Güzeller ve askeri erkan ile bürokratların katıldığı törenin ardından şehit mezarlarına karanfil bırakıldı. Cumhuriyet Caddesi’nde devam eden törenlerde ise Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat Kılıç, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanvekili Piyade Albay İsmail Güzeller tarafından askeri araçla, törene katılanların bayramı kutlandı. Günün önem ve anlamını belirten konuşmaların yapıldığı tören, halk oyunları ve geçit töreniyle sona erdi.
KAHRAMANMARAŞ'TA ALMAN ASKERLERİ DE KATILDI
Kahramanmaraş'ta Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Trabzon Bulvarı’nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu törene; Vali Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Alman Patriot Birliği Komutanı Albay Thorsten Ilg ile askerleri ve vatandaşlar katıldı. Vali Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un askeri araca binerek törene katılanların bayramını kutlamasının ardından tören, gazi ve askeri birliklerin geçişiyle sona erdi. Törene katılan vatandaşlar, Suriye'den gelebilecek tehditlere karşı Gazi Kışlası'na konuşlandırılan Alman Patriot Birliği askerlerine yoğun ilgi gösterdi, uzun süre hatıra fotoğrafı çektirdi.
Alman Patriot Biliği Komutanı Albay Thorsten Ilg, Türkiye'de ilk defa bir askeri törene katıldığından dolayı duygulandığını ifade etti.
Adıyaman'da valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalara; Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Koyuer ve Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Protokolün törene katılanları selamlamasının ardından, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Öğrencilerin şiirler okuduğu törende, halk oyunları ekipleri folklor gösterisi sundu. Program, tören birliklerinin geçişiyle sona erdi.
Kilis'te de 30 Ağustos Zafer Bayramı, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenle kutlandı. Vali Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Hasan Kara ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce, bürokratlar ve askeri erkan ile vatandaşların katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla devam eden program, tören birliklerinin geçişiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI