İbrahim MAŞE-Mehmet İNCE/MERSİN, ()-MERSİN'de 3 çocuk annesi Funda Demir, belden aşağısı tutmayan oğlu 8 yaşındaki Ayberk Demir'e evde bakım aylığı bağlatmak için verdiği mücadelede aşamadığı bürokratik engellere isyan etti.
Adana Seyhan Kaymakamlığı'nda memur olarak çalışırken, engelli oğlu Ayberk'e bakmak için istifa eden Funda Demir, yaklaşık 3 yıl önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü'ne başvurarak evde bakım aylığı ve özel eğitim yardımı talep etti. Mersin Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Ayberk'e, 'Yüzde 84 engelli' raporu verildi. Ancak kurum, olumsuz karar verince aylık bağlanmadı. Gelişme üzerine Funda Demir, Başbakanlık ve Mersin Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulunarak 'rüşvet vermediği için bakım maaşı bağlanmadığını' ileri sürdü. Konu ile ilgili idari ve adli soruşturma başlatılırken, rüşvet iddiası takipsizlikle sonuçlandı. Bir kez daha Mersin Devlet Hastanesi'ne giderek oğlu için yüzde 91 engelli raporu alan Demir, başvurusunu tekrarladı. Ancak aylık yine bağlanmadı.
ACI ÇEKİYORUM
Aylık bağlanması için gerekli tüm belgelerin tamamlandığını kaydeden Demir, "Ayberk oksijensiz dünyaya geldi. Epilepsi hastası, beyin felci geçirdi, Ayberk yürüyemiyor ve ömür boyu bu hastalığı çekecek. İşte benim çocuğum böyle yaşamaya çalışıyor. Ama devlet yetkilileri bunu görmüyor" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü'ne giderek aylık bağlanmamasıyla ilgili gerekçeyi sorduğunu belirten Demir, şunları söyledi;
"Bundan sonrasında Başbakan ve bakan talimat verirse aylığı bağlarız' dediler. Ben şimdi adaletime sesleniyorum. Çocuğum ölümle pençeleşiyor. Çocuğum öldükten sonra mı bakım aylığı bağlanacak. Son müracaatımın üzerinden 1,5 yıl geçti, incelemeye bile gelinmedi. 13 doktorun imzasını hiçe sayıldı. İl Sağlık Müdürlüğü'nün söz konusu raporun geçerli olduğu yönündeki resmi yazısı hiçe sayıldı. Adalet Bakanlığı'na da şikayette bulundum. Hiçbir cevap çıkmadı. Başbakanıma sesleniyorum, benim çocuğumun sesini ne zaman duyacaksınız. Ben burada bir anneyim ve acı çekiyorum. Hiç sokağa çıkmıyorum. Sizden tek isteğim bu raporun karşılığını vermeniz."
Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, dosyanın bakanlığa gönderildiğini ve incelemesinin devam ettiğini belirterek bu konuda açıklama yapma yetkilerinin bulunmadığını söyledi.

İM(AŞ/OA/AK) (FOTOĞRAFLI)