Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, () - AVUSTURYA'nın başkenti Viyana'da yaşayan 56 yaşındaki Gülseren Tuncel, Adana'da oğlu ve 2 kuzeninin serinlemek için girip boğulduğu sulama kanalında yüzen çocuklara, uyarılarda bulunarak havuza gitmelerini söyledi.
Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki mahallelerin içinden geçen sulama kanalına gelen Gülseren Tuncel, burada serinlemek için yüzen çocukları uyardı. 3 çocuk annesi hastane görevlisi Gülseren Tuncel, 1989'da oğlu 10 yaşındaki Oktay Tuncel'in, daha sonraki yıllarda da kuzenleri Seçkin Tuncel ve Aydın Demirci'nin aynı sulama kanalında boğularak yaşamını yitirdiğini belirtti. Yetkililerin gerekirse sulama kanalının üzerini kapatması gerektiğini söyleyen Tuncel, "Benim ailemden 3 kişi bu kanalda boğuldu. Oğlum öldükten sonra buralarda kalamadım. Avusturya'ya taşındım. Daha sonraki dönemlerde de yine 2 kuzenim burada can verdi. Bu kabul edilemez bir durum. Burada ölenler genelde fakir çocukları oluyor. Ama bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Sulama kanalının çevresine çekilen bu 1 metrelik parmaklık işe yaramıyor" dedi.
Sulama kanalına giren çocukların yanına giderek öğüt veren, yüzme havuzuna gitmelerini öneren Gülseren Tuncel, Avrupa'da kimsenin sulama kanalına girmediğini belirtti.

MK(BK/AK) (FOTOĞRAFLI)