DENİZLİ Belediyesi Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi, sadece Denizli'nin değil Muğla ve Aydın illeri başta olmak üzere ilçelerden de gelen ayda 150 ton tıbbi atığı çevreye zarar vermeden yok ediyor.
 Denizli Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Sahası içerisinde yer alan Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi, Denizli ve çevre illerdeki tıbbi atıkları sorun olmaktan çıkarıyor. Denizli, Muğla ve Aydın illerinin tüm merkez ve ilçelerinden gelen ayda ortalama 150 ton tıbbi atık çevreye zarar vermeden yok ediliyor. Denizli Belediyesi Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi'nde çevresel risk ve tehlikelerin önüne geçme noktasında ciddi önemler alınırken, sağlık kuruluşlarından modern taşıma yöntemleri kullanılarak lisanslı araçlarla toplanan tıbbi atıklar, yüksek basınçlı buhara maruz bırakılarak steril ediliyor. Steril edilen atıklar, parçalanarak hacmi küçültülüyor. Böylece evsel çöp niteliği kazanan atıklar düzenli depolama sahasında bertaraf ediliyor.
Denizli Belediyesi'nin çok özel bir çevre politikası olduğunu dile getiren Denizli Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan, Türkiye’ye örnek olan birçok çevresel yatırım gerçekleştirdiklerini ve bu sürdürdükleri çevre politikası sayesinde 'Türkiye'nin En Çevreci Belediyesi', 'Türkiye'nin En Temiz Kenti' unvanlarını taşıdıklarını söyledi. Başkan Zolan, evsel atıkların bertarafında gösterilen hassasiyetin çok daha fazlasını tıbbi atıkların çevreye zarar vermeden yok edilmesinde gösterdiklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Tıbbi atık konusunda Denizli merkez üs oldu. Aydın ve Muğla’da bizdeki gibi bir tesis olmadığı için atıkları bize gönderiyorlar ve burada yok ediliyor. Ayda ortalama 150 ton tıbbi atığın bertarafını sağlıyoruz. Tıbbi atıklar, ayrı olarak toplanıp imha edilmedikleri takdirde başta hepatit olmak üzere bulaşıcı hastalıklara neden olur. Birçok sağlık, çevre ve maliyet probleminin ortaya çıkması da kaçınılmazdır. Bölgenin en büyük ve en modern tesisi olma özelliğine sahip olan Denizli Belediyesi Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi, kapasitesiyle Denizli'nin tamamına ve komşu illere de hizmet veriyor."