İSVİÇRE'nin Montrö kentinde yarın başlayacak Suriye konulu Cenevre-2 Konferansı'nı sabote etmek için Ankara, İstanbul ve Hatay'da El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) mensuplarınca bombalı intihar saldırısı düzenlenebileceği ihbarı, güvenlik güçlerini alarma geçirdi.
İstihbarat birimleri, El Kaide bağlantılı IŞİD'e mensup 20 kişinin, Cenevre-2 konferansını sabote etmek amacıyla Ankara ve İstanbul ile Suriye sınırındaki Hatay'da bombalı intihar saldırısı yapacağı bilgisine ulaştı. IŞİD mensuplarının, özellikle büyük oteller ile Suriye Ulusal Koalisyonu ve Özgür Suriye Ordusu üyelerinin bulunduğu ve toplantı yapacağı salonları hedef alacağı saldırılar planladığı istihbaratı üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı tüm kentleri 'ivedi' koduyla uyardı.
ÖNCELİKLİ HEDEFLER BELİRLENMİŞ
Cenevre-2 konferansının yapılacağı 22- 24 Ocak tarihleri arasında yapılması planlanan bombalı saldırılarla ilgili intihar eylemcilerinin öncelikli hedeflerinin bulunduğu uyarıda, güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkarılması, güvenlik güçlerinin bilgilendirilmesi istendi. Bombalı saldırılarla ilgili intihar eylemcilerinin ellerinde hedef olarak bazı isimlerin yer aldığı listelerin de bulunduğu kaydedilen uyarı mesajında şu ifadelere yer verildi:
"20 IŞİD mensubunun ülkemizde bombalı intihar saldırı yapacağı belirlenmiş. Hatay'daki oteller, intihar eylemcilerinin başlıca hedeflerinden biri olarak kabul edilmekte. Söz konusu eylemlerin, eylemciler tarafından Hatay başta olmak üzere Ankara ve İstanbul'daki büyük otellerde ve toplantı salonlarında yapılacağı belirlenmiş. Suriye Ulusal Koalisyonu ve Hür Suriye Ordusu üyelerinin yaptığı toplantı salonlarında gerçekleştirebileceği, Hatay, Ankara ve İstanbul ile ülkemizin diğer kentlerinde Cenevre-2 Konferansının yapılacağı 22-24 Ocak 2014 tarihinde intihar saldırılarının meydana gelmesi beklenmekte. İntihar eylemcilerinin ellerinde öncelikli hedef olarak tespit edilen şahısların isimlerinin bulunduğu listelerin olduğu bilinmektedir. Söz konusu bilgilerin göz önünde bulundurulması, konunun hassasiyetine binaen mevcut güvenlik tedbirlerinin gözden geçirilmesi ve tüm personelin bilgilendirilmesi gerekmektedir."
TELSİZLERDEN UYARI YAPILDI
IŞİD mensuplarının bombalı intihar saldırısı ihtimaline ilişkin istihbaratın ardından emniyet birimlerinin haber merkezlerinden tüm polis memurlarına uyarılar telsiz anonsu ile bildirildi.

AHÇ(HK/SS)