Suriye'nin kuzeyindeki Tel Abyad çevresinde IŞİD militanları ile YPG güçleri arasında yaşanan çatışmalardan kaçan Suriyelilerin Türkiye'ye girişleri devam ediyor.

 

Reuters haber ajansı şimdiye kadar 3 binden fazla Suriyelinin Türkiye'ye geldiğini belirtiyor.

 

Suriye'nin Haseke kentine bağlı Rasulayn bölgesindeki çatışmalardan kaçan Suriyelilerin Kepez Mahallesi'ndeki sınırdan geçişleri devam ediyor. Minibüslere alınan Suriyeliler, kayıt merkezinin bulunduğu Akçakale Gümrük Kapısı'na getirildi.

 

 

 

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından kayıt işlemi yapılan yaklaşık bin Suriyelinin çoğunluğu daha önce Türkiye'ye sığınan yakınlarının yanına gitmek üzere ayrılırken, akrabası bulunmayanlar ise boş olan kamplara gönderildi.

 

Sınırda göç dalgası

 

Reuters haber ajansına göre ise bir  Başbakanlık yetkilisi, Akçakale-Ceylanpınar arasında yaşanan hareketlenmenin ardından dün ilk olarak hasta, yaşlı ve çocukların olduğu ailelere öncelik verilerek 837 sivilin  Türkiye'ye kabul edildiğini. Bugün de 2,500 kişinin daha Türkiye'ue alındığını söyledi.

 

Rakka'nın Tel Abyad ilçesine bağlı Nustel köyünde yaşayan Adnan Muhammed, birçok köyün çatışmalar ve uçakların bombardımanı nedeniyle harabeye döndüğünü belirterek, yıkılan evlerin altında cesetlerin olduğunu öne sürdü.