GAZİANTEP'te, 28 Şubat sürecinde alınan Yüksek Askeri Şura kararıyla ordudan ihraç edilen rütbeli 13 asker, 28 Şubat davasına müdahil olmak için müracaatta bulundu.
28 Şubat 1997 yılında Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonucu YAŞ'ın irticaya karşı alınan kararıyla ordudan ihraç edilen rütbeli 13 asker, sabah Gaziantep Adliye Sarayı önünde bir araya geldi. Ankara 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden 28 Şubat davasına müdahil olmak istediğini söyleyen grup, davanın bir an önce sonuçlanmasını istedi. Grup adına gazetecilere açıklama yapan emekli Kıdemli Albay Sadık Paksoy, ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanlara karşı fırsat vermeyeceklerini ifade etti. TSK’den hukuk dışı yöntemlerle uzaklaştırıldıklarını dile getiren Paksoy, şunları söyledi:
28 Şubat post modern darbesinden maddi ve manevi zarar gören, yasa ve hukuk dışı yöntemlerle çok sevdikleri meslekleri TSK'den resen uzaklaştırılan YAŞ mağduru emekli subay, astsubay, eş ve çocukları adına beraber kamuoyu önünde, şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunmak ve halen sürdürülen davaya müdahil olmak için adaletin dağıtıldığı Gaziantep Adliyesi önünde kamu vicdanına seslenmek için toplandık. Müteakiben kişisel müdahil dilekçelerimizi ilgili mahkemeye göndermek üzere Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na sunacağız. Kamuoyunu yakından ilgilendiren çok önemli bir davada herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum. Yurt sathında bilgi kirliliği ve cezbelerle nifak tohumları ekerek, kültür farklılığımızdan oluşan zenginliğimizi suistimal ederek birlik ve beraberliğimizi bozmak için zemin hazırlayanlara asla fırsat vermemek için bu davaya müdahil olmak istiyoruz. Bu davanın ve milletin tarafı olmak istiyoruz. Her davada olduğu gibi bu davada da suçsuzların olabileceğine inanıyoruz. Herkes bilir ki bir ilaç hadden aşarsa zehir olur. Bu nedenle de adalet tez verilmelidir."
Grup açıklamanın ardından hazırladıkları suç duyuruları ve müdahil olma taleplerine ilişkin dilekçeleri vermek için adliyeye gitti.