Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’ndeki Yeşiltaş Karakolu’na 2 yıl önce PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen Samsunlu piyade er Umut Bulut’un 2.5 yaşındaki oğlu Yağız Selçuk Bulut, Babalar Günü’nde annesi Özlem Bulut'la birlikte şehitliğe geldi. Minik Yağız, şehit babasının mezar taşını öptü.
Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi’nde Yeşiltaş Karakolu’na PKK’lıların teröristlerin 19 Haziran 2012’de düzenlediği saldırıda şehit olan piyade er Umut Bulut’un eşi 22 yaşındaki Özlem Bulut ve 2.5 yaşındaki oğlu Yağız Selçuk Bulut Babalar Günü’nü buruk geçirdi. Özlem Bulut oğlu ile birlikte şehit eşinin kabrini ziyaret etti. 9 aylıkken babası şehit olan Yağız Selçuk Bulut, babasının mezar taşını öptü.
Eşinin mezarı başında dua okuyan Özlem Bulut, Babalar Günü nedeniyle oğlunu babasının yanına getirdiğini belirterek, "Oğlum babasının elini öpemese de yanına getirmek istedim. Mezar taşındaki resmini öptü. Bu gün içim biraz buruk. Eşim şehit olduğunda oğlum henüz 9 aylıktı. Eşim İlk kez 40 günlükken oğlunu gördü. Toplamda 3 defa izne geldi. Sadece 25 gün oğluyla vakit geçirebildi. Yağız babasının nerede olduğunu biliyor. Parka gidince herkesi babasıyla görüyor bazen bana soruyor 'Babam nerede' diye? Benim cevap veremediğimi görünce 'Askerde babam gelmeyecek bir daha' diyor. Eşimi askerde olarak biliyor. Oğlum babasını fotoğraflarından tanıyor. Babasını sorduğumuzda fotoğraflarını alıp getiriyor" dedi.
Son dönemde şehit haberlerinin gelmemesinin kendisini mutlu ettiğini dile getiren Özlem Bulut, "En azından benim oğlum gibi başka çocuklar babasız kalmıyor. Bir acı olmuyor. En azından askerlerimiz askere giderken 'Acaba ben ne zaman bayrağa sarılı geleceğim' diye düşünmüyorlar. 'Sağ sağlim askerliğimi yapıp geleceğim' diye düşünüyorlar. Bu sevindirici bir süreç" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI