Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde gümüş tel, zümrüt, yakut ve sedef taşları işlenerek üretilen ve 25 bin dolar fiyat biçilen baston alıcısını bekliyor.

5 ASIRILIK CEVİZ AĞACINDAN YAPILDI

Adilcevazlı baston ustası Cumali Birol tarafından, 5 asırlık ceviz ağacı, manda boynuzu kullanılarak el emeği ve göz nuruyla üretilen baston, satışa hazır hale getirildi.

DUBAİ'DE SERGİLENECEK

6 ay önce yapımına başladıkları bastonun tamamlandığını söyleyen Birol"Bastonu haziran ayında Dubai'de düzenlenecek fuarda da sergilemeyi hedefliyoruz" dedi.

Bastona 25 bin dolar fiyat biçtiklerini belirten Birol, "Bu, şu anda dünyanın en pahalı bastonu" iddiasında bulunarak, "Manda boynuzu ve Hizan ilçemizden temin ettiğim 5 asırlık ceviz ağacından ürettiğimiz bastona 9,5 metre gümüş tel, zümrüt, yakut ve sedef taşları işledik. Mercekle bastonun üzerine taşları yerleştirdik. Tek bir taşı yuvasına ancak 3 günde yerleştirebiliyoruz. Sağlam ve kaliteli olması da zamanımızı alıyor. Bu sürede tasarım yaparak emek sarf ettik. Bu bastondan 6 ayda sadece bir tane üretebiliyoruz. İşçiliği az olsa fiyatı da uygun olurdu. Tamamen el ürünü olan bastonu tek parça halinde ürettik. Bastonumuz bitti ve alıcısını bekliyor'' diye konuştu.