Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, 2015 yılında ihtiyaç duyulan tüm vakıf eserlerinin restorasyonunun tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.
Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü 'Vakıflar Haftası' nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Hafta kapsamında birçok etkinlik düzenleyeceklerini anlatan Güven, hedeflerinin tüm vakıf eserlerinin restore edilmesi olduğunu kaydetti. Çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğünü anlatan Güven, "Hedefimiz 2015 yılında el atmadığımız tarihi eserin kalmaması. Vakıf gayrimenkul değerlerinin korunması konusunda elimizden geleni yapıyoruz" dedi.
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde yarışmalar, sergiler gibi etkinliklerin düzenlendiği haftada, vakıf bilincinin oluşmasına ve gelişmesine yönelik katkı sağlamak için hareket etiklerini belirten İsa Güven, "Genel Müdürlüğümüz bu yıl vakıfların temel konularından biri olan 'Vakıf ve İktisat' temasını belirlemiştir. Vakıfların bir şehrin tarihine, kültürüne, mimarisine ve turizmine olduğu kadar ekonomisine de olan katkısına Gaziantep'ten güzel bir örnektir" diye konuştu.
Güven, hafta boyunca etkinliklerin süreceğini de kaydetti.

MB(HK/BT) (FOTOĞRAFLI)