Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - KATAR'ın Ankara Büyükelçisi Salem Mubarek Al-Shafi, Ortadoğu Sosyal Projeler Araştırmalar Genel Merkezi'nin davetlisi olarak ziyaret ettiği Gaziantep'te, 2015 yılının Katar'da, 'Katar-Türkiye Kültür Yılı' olarak ilan edileceğini söyledi.
Büyükelçi Salem Mubarek Al-Shafi, Gaziantep temaslarına Vali Erdal Ata'yı ziyaret ederek başladı. Vali Ata'dan şehir hakkında bilgi alan Al-Shafi, Türkiye ile Katar arasındaki ilişkilerin siyasi anlamda çok iyi olduğunu ticari anlamda gelişme için de çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Vali Erdal Ata ise Türkiye'nin Katar'la hem ihracat hem de ithalat anlamında ticari ilişkilerin var olduğunu fakat ihracatın az olduğunu belirtti. İthalatla ihracat arasındaki dengenin sağlanması için ekonomik ilişkilerin daha da gelişmesi gerektiğini ifade etti.
Büyükelçi Al-Shafi daha sonra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti. Şahin ile sohbet eden Al-Shafi, 2015 yılının Katar'da Katar-Türk Kültür yılı olarak ilan edileceğini belirterek, "Benim geliş amacım Katar ile Türkiye arasındaki ticari ve kültürel faaliyetlerin gelişmesine katkıda sağlamak. Bir amacım ise 2015 yılının Katar-Türk Kültür Yılı ilan edilmesi için çalışmaları sağlamak. Bu yıl nedeniyle etkinliklerin yapılacağı şehirler olarak da Ankara, İstanbul ve Gaziantep'i belirlemiş durumdayız" diye konuştu.
Fatma Şahin de Katar'la stratejik anlamda ortaklık yapıldığını düzenlenecek kültürel etkinliklerle ilişkilerin daha da gelişeceğini söyledi.

FOTOĞRAFLI