Alpaslan ATEŞ/TOPRAKKALE (Osmaniye), () - OSMANİYE'nin Toprak İlçesi'nde çoban 49 yaşındaki Murat Alaçam, 20 yıldır ailesiyle çadırda yaşam mücadelesi veriyor. Alaçam, yıllardır elektriği, suyu, banyosu ve mutfağı olan bir evin hayalini kurduğunu söyledi.
İlçeye bağlı Sayhüyük Köyü'nde eşi 53 yaşındaki Havva Alaçam, kızı 24 yaşındaki Cevahir Çörten, damadı 31 yaşındaki Ramazan Çörten ve 3 yaşındaki torunu Murat Çörten ile birlikte çadırda yaşayan Murat Alaçam, 20 yıl önce bir tefeciye 30 bin TL borçlandığını belirterek, "30 bin TL borcum birikerek 100 bin TL oldu. Kısa zamanda çok borçlandım. Şimdiki küçükbaş hayvanlarına baktığım kişi belki de hayatımı kurtardı. Kendisinden Allah razı olsun, tüm borcumu ödedi. Borcuma karşılık ise ben de onun yaklaşık 200 küçükbaş hayvanının bakımını yapıyorum. Halen kendisine 50 bin TL borcum var. Ayrıca 30 baş koyunum oldu. Onların yemini de temin ediyor. Bize her konuda yardımcı oluyor" diye konuştu. Çadırın bir bölümünü mutfak bir bölümünü de banyo olarak kullandıklarını belirten Alaçam, şunları söyledi:
"Çadırda yaşamak çok zor. Aydınlatmayı bir akü yardımıyla yapıyoruz. Damadım asgari ücretle çalışıyordu o da işten çıkarılınca şimdi bana koyunların bakımında yardım ediyor. Hiçbir gelirimiz yok. Erzin Meslek Yüksek Okulu Elektrik bölümünde okuyan 21 yaşındaki oğlum Mehmet ise aldığı eğitim kredisiyle okumaya çalışıyor. Eşim de bel fıtığı, kolesterol, tansiyon, kireçleme var. En son 8 ay önce doktora götürdük. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yıllardır çadırda yaşıyoruz. 5 kilo yağla bir ramazan geçirdiğimiz günler oldu, kimseye derdimizi anlatamadık. Yazları akrep ve yılan korkusundan, kışları soğuktan uyuyamadık. Şimdi tek isteğim benim adımı verdikleri torunum Murat Çörten'in okula gitme yaşı gelmeden başımızı sokacak, elektriği suyu olan, yemeğimizi pişirebileceğimiz bir mutfağı, banyomuzu yapacağımız banyosu olan, iki oda da olsa bir ev."

AA(OA/ )(21.3.2014,FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜ)