ZONGULDAK'ta bir balıkçı, ağlarına takılan 20 ton hamsiyi, kilosu 1 liranın altında satışa çıkardı. Halk, torbalarla satılan ucuz balığa akın etti.
Zonguldak Limanı'ndan dün akşam 15 tayfası ile açılan 'Nazım Kursun' adlı balıkçı teknesi, Ereğli İlçesi Kandilli Beldesi açıklarında ağ attı. Balıkçı teknesi, sabaha karşı 20 tona yakın hamsi ile Zonguldak'a döndü. Tekne sahibi 15 yıllık balıkçı 45 yaşındaki Ahmet Küçük, balıkları 6-7 kiloluk torbalarda 5 liradan satışa çıkardı. Ucuz hamsi satıldığını duyanlar, limana akın etti. Vatandaşlar, teknede kovalarla torbalara doldurulan hamsiden alabilmek için sıraya girdi. Bazı vatandaşlar 3-4 torba hamsi birden alırken, bazılarının da kasalarla alması dikkat çekti.
Balıkçı Ahmet Küçük, Karadeniz'de hamsi bolluğu yaşandığını belirterek, sabaha karşı saat 04.00 sıralarında 20 tona yakın hamsi yakaladıklarını söyledi. Her yıl hamsinin bol olduğu zaman halka ucuz balık sattığını belirten Küçük, "Biz, 'vatandaş bol balık yesin' diye ucuza satma kararı aldık. Duyan vatandaşlar da balık almak için tekneye geliyorlar. Zonguldak'ta halka balık yedirirken İstanbul, Bursa, Ankara gibi büyük şehirlere de hamsi gönderdik. Halk ucuz balık almaktan, biz de satmaktan memnunuz" dedi.
Kentte, balıkçı tezgahlarında ise hamsinin kilosunun 5 liradan satıldığı belirtildi.