MANİSA Bölge İdare Mahkemesi, Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptığı Uşak’ta iki kez görevden alınan Recep Düzgün'ün, 2 yıl 1 ay sonra tekrar koltuğuna oturmasına karar verdi. Düzgün’ün görevden alınmasından sonra yerine getirilen Ömer Bulut mahkeme kararının ardından Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirliği’ne tayin edildi.
Eşme Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda (YİBO), 22 Mart 2010 tarinde, 10 yaşındaki Umut Balık, kaybolduktan 1 hafta sonra okulun 50 metre yakınındaki kanalizasyon çukurunda ölü bulundu. Okuldaki kız öğrencilere bir öğretmen ve temizlik görevlisi tarafından cinsel taciz iddiaları ardından dönemin Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Milli Eğitim Bakanının imzaladığı kararname ile görevden alındı. Ankara’ya öğretmen olarak atanan Düzgün, Manisa Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurup, kararnameye itiraz etti. Mahkeme kararı bozup, Düzgün’ü göreve iade etti. 3 ay sonra tekrar göreve başlayan Düzgün, 2012 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in bakanlıktaki yeni yapılanmak çerçevesinde hazırladığı 65 ili kapsayan kararname ile Ankara'da görevlendirmek üzere bir kez daha görevden alındı. Düzgün, soluğu yine Manisa Bölge İdare Mahkemesi’nde alıp, göreve iadesini talep etti. Mahkeme, bir kez daha Düzgün’ün görevine iadesine karar verdi.
Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay’a başvururken, mahkemenin bu kararına itarazda bulundu. Danıştay, Manisa Bölge İdare Mahkemisi'nin kararını iade etti. Dosyayı tekrar inceleyen mahkeme karanında ısrar ederek, "Göreve iadesinde sakınca yoktur" dedi. Düzgün, mahkemenin kararı ardından görevine başlaması için gerekli yazışma ve tebligatların İl Milli Müdürlüğü’ne ulaştığını bildirerek, "Bir ay içinde göreve başlatmaları gerekiyor" diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı ise, mahkeme kararını Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’na götürdü. Buradan çıkacak kararla Düzgün’ün iade edildiği görevinde kalıp, kalmayacağı da kesinlik kazanacak. Düzgün’ün görevine iadesi üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararnamesiyel 25 ay önce Milli Eğtiim Müdürü Yardımcısıyken Uşak milli Eğitim Müdürlüğü’ne atadığı Ömer Bulut, Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirliği’ne tayin edildi. Bulut, yeni görevi için Ankara’ya gitti,