Cihan KAYA/KÖYCEĞİZ (Muğla), () - MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesi'nde, 'Armağanınız Kitap Olsun' etkinliği kapsamında 2 bin kişi, aynı anda 1 saat kitap okudu.
Köyceğiz Kordonu'nda düzenlenen okuma etkinliğinde, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, AK Partili Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, İlçe Emniyet Müdürü Zafer Duymuş, Milli Eğitim Müdürü Muammer Yakacak, Muğla Yabancılar Dernek Başkanı Halil Karanfil ve farklı okullardan gelen öğrencilerin de aralarında olduğu 2 bin kişi kitap okumaya başladı. Grup, tam 1 saat kitap okuyarak etkinliği tamamladı.
Muğla Yabancılar Dernek Başkanı Halil Karanfil, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Armağanınız Kitap Olsun' kampanyasında öğrencilere bin kitap hediye ettiklerini söyleyerek bu yıl içerisinde ilçeye bir kütüphane yapacaklarını belirtti. İlçe Milli Eğtim Müdürü Muammer Yakacak, Köyceğiz Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Köyceğiz Belediyesi ve Muğla Yabancılar Derneği'nin bu etkinliği ortaklaşa düzenlediğini söyledi. Yakacak, "Başarıya giden yolda en önemli araç bilgidir. Bilgi de en kolay okuyarak öğrenilir. İlçemizde ilk kez geniş katılımlı bir okuma programı düzenlendi. Amacımız herkese okuma alışkanlığını kazandırmak" dedi. Kaymakam Gürkan Demirkale, çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmayı amaçladıklarını söyleyerek çocukların getirdikleri kitapları bırakacaklarını dile getirdi. Belediye Başkanı Kamil Ceylan, etkinlik kapsamında Ziya Gökalp'ın 'Altın Işık' kitabını okudu.

CK(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)