ERZİNCAN Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Spor Kulübü'nün (EDKİK) organizasyonu ile sınıf öğretmenliği son sınıf öğrencileri 2 bin 970 metre yüksekliğindeki Ergan Dağı zirvesinde önce Soma’da yaşamını yitiren 301 madenci için saygı duruşunda bulundu. Mezun olan öğrenciler daha sonra zirvede kep attı.
EDKİK tarafından düzenlenen organizasyon ile Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi sınıf öğretmenliğinden mezun 204 öğrenci, cumartesi günü 3 bin 300 metre yükseklikteki Munzur Dağı eteklerinde bulunan 2 bin 970 metresinde Ergan Dağı kış sporları merkezi zirvesinde mezuniyetlerini kutladı. Son sınıf öğrencilerinin danışmanlığını yapan EDKİK Başkanı Yılmaz Ünal’ın önderliğinde bazı velilerinde katılımı ile öğrenciler göğüslerine taktıkları siyah kurdela ile yaklaşık 2 saatlik bir yürüyüşün ardından Ergan Dağı’nın zirvesine çıktı. Başkan Yılmaz Ünal danışmanlığını yaptığı öğrencileri farklı bir etkinlikle uğurlamak istediklerini belirterek, şöyle dedi:
"Öğrencilerimizle yorucu bir tırmanışın ardından zirveye vardık. Zirvede Soma’da hayatını kaybeden madencilerimiz için Fatiha okuyabilmemiz de bizim için her şeyden önemlidir. Görev şehidi madencilerimize Allah’tan rahmet diliyoruz."
Zirvede Soma'da yaşamlarını yitiren madenciler madenciler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan öğrenciler daha sonra İstiklal Marşı’nı okudu. Öğrenciler daha sonra keplerini atarak mezuniyetlerini kutladı.

RD(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)