– GENÇLİK ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenecek olan ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ne katılmak için Samsun’dan 196 kişilik ekip, dün gece trenle yola çıktı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Gençlik Şühedanın İzinde’ sloganı ile bu yıl 2’ncisini düzenleyeceği ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ne katılmak isteyen 196 kişi bu sabaha karşı Samsun Garı'ndan yola çıktı. Sarıkamış'a giden ekip, yarın düzenlenecek 99’uncu yıl anma yürüyüşüne katılacak. Gençlerle birlikte Sarıkamış’a giden Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 'Gençlik Şühedanın İzinde' projesi kapsamında şehitlerimizle buluşmaya gidiyoruz. Onların ruhlarını yad etmeye gidiyoruz. Samsun'un bütün ilçelerinden 196 kişilik bir ekiple yola çıkıktık. İnşallah pazar günü Sarıkamış’ta onların ruhlarını yad etmek için yürüyeceğiz. 8,5 kilometrelik bir yürüyüş olacak. Orada anma törenleri olacak" dedi.
Özyurt, bu yıl Samsun'dan katılımı iki katına çıkardıklarını belirterek "Türk gençliği bu tür duygu ve düşünceleri yansıtırken, elindeki fırsatları değerlendirmek anlamında, tarihimizi bir kez daha yazacak. Ecdadımızın neler yaptığını, orada nasıl bir ortamda yaşadıklarını ve bu vatana nasıl savunduklarının temasını işleyeceğiz" diye konuştu.