Yusuf ÇINAR/ÇORUM, ()- TÜRKİYE Gençlik Birliği üyesi (TGB) 1919 genç, Çorum'da 'Çankaya'ya Samsun'dan çıkılır' sloganıyla yürüyüş yaptı.

Türkiye'nin 65 üniversitesinden 1919 genç, Samsun'dan başlattıkları yürüyüşlerini Amasya'nın ardından Çorum'da da sürdürdü. Fuar alanında toplananan gençler, 40 dakikalık yürüyüşün ardından Gazi Caddesi'ne geldi. Saat kulesi önünde toplanan 1919 genç, 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz', 'Hükümet istifa Tayyip yüce divana', 'Atatürk gençliği görev başında' sloganları attı.

Gençler, Soma'da hayatını kaybeden 301 madenci için de bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşı okudu.

TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz yaptığı konuşmada, "Soma’da yaşananları 'bir iş kazası ya da kader' diye tanımlayanlar yalan söylüyorlar. Bu yalanı yüzlerine vurmak, bunun bir kaza ya da kader olmadığını bunun yalnızca siyasi iktidarın özelleştirme politikaları sebebiyle ihmaller sebebiyle, taşeronlaştırma sebebiyle olduğunu haykırmak sebebiyle Samsun’dan Ankara'ya yürüyüş başlattık. Soma felaketinin sorumlusu kişiler de aday olacakmış Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğuna, oturmalarına izin vermeyeceğiz” dedi. 1919 genç ardından otobüslere binerek Ankara’ya hareket etti.

YÇ(MS/SSA) (FOTOĞRAFLI)