İlker AKTAŞ/ SAMSUN,() - SAMSUN'un Kavak İlçesi'nde 19 yıl önce öldürülerek su kanalına atılan 4.5 yaşındaki Meryem Nogay’ın babası Sait Nogay, çocuğunun katilinin bulunmasını istedi. Samsun'da 5 yaşındayken kaybolan ve 14 yıldır kendisinden haber alınamayan Sinem Özdemir ile ilgili gelişmeleri takip ettiklerini belirten Nogay, "2008 yılında intihar eden Ahmet Demirci’nin evinde yapılan kazıda kemik parçaları bulundu. Aynı kişi, benim kızımın öldürülmesiyle ilgili de yargılanıp delil yetersizliğinden serbest kalmıştı" dedi.
Samsun’un Kavak İlçesi Çukurbük Köyü’nde 19 yıl önce meydana gelen olayda, 4.5 yaşındaki Meryem Nogay’ın cesedi su kanalında bulundu. Yapılan incelemede Meryem Nogay’ın öldürüldüğü tespit edildi. Olayla ilgili gözaltına alınıp yargılanan Ahmet Demirci delil yetersizliğinden beraat eti. Demirci, 2008 yılında evinde intihar ederek yaşamına son verdi.
Demirci’nin adı 2000 yılında evinin önünde oynarken kaçırılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Sinem Özdemir’le ilgili de gündeme geldi. Geçen 27 Mayıs tarihinde savcılık talimatı üzerine boş olan ve kullanılmayan Ahmet Demirci’nin evinin mutfak kısmında yapılan kazıda çocuk cesedine ait olduğu belirtilen kemik parçaları bulundu. Bulunan parçalar otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Sinem Özdemir ile ilgili yaşanan bu gelişme üzerine 19 yıl önce öldürülen kızı Meryem Nogay’ın katil zanlılarının da bulunmasını isteyen 2 çocuk babası Sait Nogay, "Kızım öldüğünde 4.5 yaşındaydı. Ben olay günü hayvan otlatıyordum. Çocuğumun suya düştüğünü haber verdiler. Hemen alıp hastaneye götürdük ama bize öldüğünü söylediler. Yapılan otopside de öldürüldüğü tespit edildi. İki ay sonra da Ahmet Demirci gözaltına alınıp yargılandı. Sonra mahkeme onu delil yetersizliğinden serbest bıraktı. O günden sonra da üzerine hiç gidilmedi. Kızımın katiliyle ilgili herhangi bir girişim yapılmadı” dedi.
Olay kapatıldığını ileri süren ve hayvancılıkla uğraşıp geçimini sağlayan baba Sait Nogay, "Jandarmanın gerektiği kadar olayla ilgilenmediğini düşünüyorum. Üzerine gidilseydi bir şeyler çıkardı. Olayın üzerinin örtüldüğünü düşünüyorum. Kızımın katilinin ortaya çıkmasını isterdim. Olayın üzerinden 19 yıl geçti. Herkes suçunu bilsin isterdim. O dönemler fotoğraf makineleri böyle yaygın değildi. Tek bir kare fotoğraf dahi yok kızıma ait. Mezarı başına gidip dua ediyoruz" diye konuştu.
19 yıldır yaşadıklarını yaşlı gözlerle anlatan 40 yaşındaki anne Güler Nogay ise, "Evimize çok yakın yerde kızımın su kanalına düştüğü söylediklerinde başımdan aşağıya kaynar sular döküldü. Biz boğuldu sanıyorduk, ama sonra boğulmadığını söylediler. Biz katilin kim olduğunun ortaya çıkmasını istiyoruz. Araştırılmasını, ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Çocuğum 19 yıldır yok. Bu çok kötü bir şey. Hiçbir zaman unutamıyorum” diye konuştu.

İA(MS/AAA) (FOTOĞRAFLI)