Tolunay DUMAN/TARSUS (Mersin), () - MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde yaşayan Zülfükar ve Remziye Sağlam çifti, 18 yıl aradan sonra ilk çocuklarına kavuştu.
Yıllarca bebek hasreti çelen Sağlam çifti, erkek bebeklerini kucaklarına almanın mutluluğunu yaşadı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Acıbadem Sağlık Grubu işbirliği ile tüp bebek tedavi giderlerini karşılayamayan yoksul ailelerin bebek sahibi olmaları için başlatılan proje kapsamında tedavi gören ve 18 yıl sonra bebek sahibi olan 41 yaşındaki Zülfükar Sağlam ve 18 yaşındaki Remziye Sağlam çiftini ziyaret eden Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, ailenin çocuk sevincini paylaştı.
Ziyarette konuşan Göç, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ve Acıbadem Sağlık Grubu işbirliği ile hayata geçirilen ve ülke genelinde 2 bin 505 yoksul ailenin tedavi giderlerini karşıladığı bu anlamlı proje kapsamında değerli ailemizin tedavi süreci başlatılmış, tedavi masraflarının dışında kalan iaşe ve ibate masrafları vakfımızca karşılanmıştır. Tedavisine başlanan ailemizin 18 yıl sonra çocuk sahibi olmaları onlar kadar bizleri de mutlu etmiştir. 18 yıl sonra bebek sahibi olan değerli ailemize hayırlı olsun diyorum ve kıymetli yavruları Muhammed Emin'in de analı babalı büyümesini, vatanına ve milletine hayırlı bir evlat ve birey olmasını diliyorum" dedi.
Uzun yıllar sonra çocuk sahibi olan Sağlam çifti ise, "Devletimize ve Kaymakamımız Sayın Hasan Göç’e teşekkür ediyoruz, Allah hepinizden razı olsun. Mutluluğumuzu ifade edecek kelime bulamıyoruz" diye konuştu.

TD(AŞ/BY/AAA)(FOTOĞRAF)