Hasan DAVRAN / BAFRA(Samsun), () - SAMSUN'un Bafra İlçesi'nde 17 yıl önce ilçe halkının bağışlarıyla yapımına başlanan 250 yataklı hastane binası inşaatının kaderine terk edilmesi tepki çekti. 
Samsun’un Bafra İlçesi’nde 1997 yılında bölgede yaşayan vatandaşların bağışlarıyla 250 yataklı hastane binasının yapımına başlandı. Yüzde 20’lik bölümü tamamlanan inşaat,  Devlet Hastanesi İnşa ve Yardımlaşma Derneği ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokolle 2002 yılında bakanlığa devredildi. 2005 yılında ise bakanlığın yatırım programına alındı. 2006 yılında gerçekleştirilen tamamlama ihalesi, Kamu İhale Kurumunca iptal edilince inşaatta çalışma başlatılamadı.
Yıllardır kaderine terk edilen hastane binasının tamamlanması için ilçe halkanın bekleyişi sürerken, geçen yıl Aralık ayında ilçenin başka bir bölgesine TOKİ tarafından yeni yapılan 250 yataklı Bafra Devlet Hastanesi hizmete girdi.
'ULAŞIM YÖNÜNDEN TERS'
Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın, tamamlanamayan hastane binasının ulaşım yönünden ters olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Hastanenin alt yapısının olmaması, anayola 3.5 kilometre mesafede olması, projede diyaliz merkezi öngörülmediği için ek diyaliz merkezi binasına ihtiyaç bulunması, deprem güçlendirme gerekliliği ve yeni hastane maliyeti ile eski hastanenin tamamlanma maliyetinin birbirine yakın olması, yeni bir hastanenin yapılması fikrini ön plana çıkarmıştır." 
'HERHANGİBİR PLANLAMAMIZ YOK'
250 yataklı yeni Bafra Devlet Hastanesi’nin TOKİ ile yapılan protokol kapsamında 2010 yılında ihalesinin yapıldığını, geçEN yıl Aralık ayında da tamamlanıp hizmete girdiğini kaydeden Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın şöyle devam etti:
"Yarım kalan, eksiklikleri ve tamamlanma maliyeti nedeniyle yapımından vazgeçilen hastanenin üzerinde bulunduğu 155 bin metrekare arsa ve 38 bin 500 metrekare kapalı alana sahip bina Orman Bakanlığı’na ait olup, 1998 yılında hastane yapılmak üzere 49 yıllığına Sağlık Bakanlığı’na tahsis edilmiştir. Söz konusu hastane binası ile ilgili Genel Sekreterliğimizin herhangi bir planlaması bulunmamaktadır."

YK(MS/COŞ) (FOTOĞRAF)