HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki İHH İnsani Yardım Vakfı'nın deposunda toplanan yardımlar Suriye'ye gönderilmeye başlandı. İHH Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı, toplamda 45 insani yardım TIR'ın olduğunu belirterek ilk etapta bunlardan 17'sinin Suriye'ye gönderildiğini söyledi.
Bahreyn, Kuveyt, Lübnan'ın aralarında bulunduğu Arap ülkelerinden sağlanan yardımlar, Suriye'nin Halep, Şam ve kırsalı, Rakka, İdlib, Deryzor'da zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren halka ulaştırılacak. İHH Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı ise konuşmasında Suriyelilerin Çanakkale savaşında Türklerle beraber savaşıp şehit düştüklerini belirterek, "Onlar nasıl ki, Lazkiye, Şam Humus'tan gelip Çanakkale Savaşı'nda Türkiye'yi korumak için savaştılarsa bizde şu anda oradaki kadınların, çocukların ölümüne hiç bir şekilde sessiz kalamayız. Onların yanında durduk ve durmaya devam edeceğiz" dedi.
İHH olarak Suriye halkın yanında durmaya devam edeceklerini belirten Aynacı, konuşmasının devamında şunları söyledi;
"Toplam 45 TIR'dan ilk etapta 17'sini gönderiyoruz ve diğerleri de önümüzdeki günlerde yola çıkacak. Suriyeli kardeşlerimiz açlıktan, soğuktan ölüyorlar. Halep, İdlib, Deryzor ve diğer yerleşim alanlarında bulunan insanlar bombaların, saldırıların altında, helikopter ve uçaklardan gelen ve çeşitli çatışmalar sonrasında şehit oluyorlar. Onlara yapmış olduğumuz yardım oradaki yardım ihtiyaçları süresince devam edecek. Bunu üzerimize düşen bir görev olarak algılıyoruz. Bunu Türkiye halkının bizi vekil tayin etmesi ile alakalı görev sayıyoruz. Elimizden geldiğince ve gerekirse, gücümüzün son haddine kadar Suriyeli kardeşlerimizin yanında durmaya devam edeceğiz."
Konuşmaların ardından 17 insani yardım TIR'ı Suriye'ye doğru yola çıkarken, TIR'larda mont, ayakkabı, içlik, battaniye, gıda kolisi, un, bebe bisküvi ve maması bulunuyor.