SAVCILIK tarafından ifadeleri alınan Barış Güler, Kaan Çağlayan, Süleyman Aslan ve Rıza Sarraf'ında aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye gönderildi. Diğer 7 kişi de savcılık tarafından, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve İş adamı Ali Ağaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 45 kişinin savcılıktaki ifade alma işlemleri tamamlandı. Savcılığın kararı bekleniyor.

"17 Aralık" operasyonu kapsamında gözaltına alınan İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlunun Kaan Çağlayan, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, İş adamı Reza Zarrab, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İş adamı Ali Ağaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 66 kişi bu sabah Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilmişti. Savcılık sorgularının tamamlanmasının ardından 21 şüpheliden aralarında Barış Güler, Kaan Çağlayan, Süleyman Aslan, Reza Zarrab'ın da bulunduğu 14 kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. 7 kişi ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. 45 KİŞİNİN İFADE ALMA İŞLEMİ TAMAMLANDI

Öte yandan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve İş adamı Ali Ağaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 45 kişinin savcılıktaki ifade alma işlemleri tamamlandı. Savcılığın kararı bekleniyor. CT-SK (ET)