VAN'da resim öğretmenliği yapan Sedat Çalımlı, 16 bin raptiye kullanarak sinema sanatçısı Kemal Sunal'ın portresini yaptı. Dünyanın en büyük raptiyeli portreleri alanında dünya rekorunu kırmaya hazırlanan Çalımlı, "Eğer destek bulabilirsem dünyanın en büyük raptiyeli portreleri alanında Guinness rekorunu kırmak istiyorum" dedi.
Van'da resim öğretmenliği yapan, aynı zamanda özel bir televizyon kanalında düzenlenen 'Yetenek Sizsiniz Türkiye' yarışmasına 2 defa katılıp, gösterdiği performanslarıyla finale kalan Sedat Çalımlı, bu kez de rekora hazırlanıyor. Katıldığı yarışmada performanslarıyla herkesin ilgi odağı olan Sedat Çalımlı, ünlü sinema sanatçısı Kemal Sunal'ın bir buçuk metre boyundaki portresini 16 bin raptiye kullanarak yaptı. Bu alanda araştırma yapan Çalımlı, şimdi de dünyanın en büyük raptiyeli portresini yapmak istiyor.
NEDEF 25 BİN RAPTİYE İLE DÜNYA REKORU
Bu konuda destek bekleyen Çalımlı, kendisine sponsor olacak kişi veya kurumun kendi isteği doğrultusunda bir porte çalışması yapacağını belirterek şöyle konuştu:
"Farklı bir çalışma yapmak için arayış içindeydim. Renkli raptiyelerle portre yapabileceğimi düşündüm. Yaklaşık 16 bin raptiye kullanarak, 10 günde Kemal Sunal'ın portresini oluşturdum. Daha sonra araştırma yaptım ve başka birinin de bu çalışmadan yaptığını gördüm. Amerikalı bir sanatçı, 20 bin raptiye kullanarak 8 ayda tamamladığı portre çalışması ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiş. Şu anda bu rekoru kırmak istiyorum. Hedefim 25 bin raptiye kullanarak bir ayda portre yapmak. Bunun için herhangi bir kurum veya kişiden destek bekliyorum. Destek olacak kurum veya kişiye de bir jest olsun diye, onların belirleyeceği bir kişinin portresini yapacağım."

GÖ(FE/AK) (FOTOĞRAFLI)