Sebile ÇETİN/ BURSA, ()-BURSA’da, Padişah Abdülaziz döneminde yaptırılan ve Muradiye Devlet Hastanesi olarak hizmet veren Memleket Hastanesi, turistik tesis haline gelecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi, 152 yıllık devlet hastanesini, Sağlık Bakanlığı ile protokol imzalayarak turistlerin konaklayabileceği bir tesis haline dönüştürecek.
Muradiye Devlet Hastanesi olarak hizmet veren Memleket Hastanesi, kentin sağlık hizmetini karşılamak için Padişah Abdülaziz döneminde atanan Vali Ahmet Vefik Paşa tarafından 1862 yılından yaptırıldı. Yunan işgalinde hasar gördükten sonra birçok kez yeniden tadilat gören ve son halini alan devlet hastanesi 152 yıldır Bursalılara sağlık hizmeti veriyor. Kentin gelişmesi ve nüfusun artması ile şehir merkezinde kalan ve ambulansların dahi ulaşımda sıkıntı çektiği hastane için Bursa Büyükşehir Belediyesi yeni bir proje geliştirdi.
Trafiğin yoğunluğunu azaltmak ve ulaşımı kolaylaştırmak için arkeolojik alan üzerinde bulunan hastaneyi başka bir bölgeye taşımak isteyen Büyükşehir Belediyesi Sağlık Bakanlığı ile görüşmelere başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Recep Altepe, kentin nüfusu 50 bine ulaştığı dönemde o dönem Uludağ'ın eteklerine kurulan hastanenin artık yetersiz olduğunu ve dar bir alanda hizmet vermeye çalıştığını belirtti. Muradiye Devlet Hastanesi’ni Bursaray güzergahına taşımak istediklerini kaydeden Altepe, “Bölgede artık trafik çok yoğun. Tüm vatandaşlarımız oraya ulaşım talep ediyor. Ambulans dahi oraya ulaşmakta zorlanıyor. Muradiye Devlet Hastanesi’ni, Bursaray'a ulaşımın olduğu Yıldırım bölgesine indirip mevcut binayı ise turizm tesisi yapmak istiyoruz. Sağlık Bakanlığı ile protokol yapmak üzereyiz. Muradiye Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alan arkeolojik bölge ve turizm alanı. Bu yüzden Bursa’yı rahatlatmak için hastanesi kaldırmak istiyoruz. Muradiye’de sadece bölge halkı yaşamalı. Orada yapılacak sosyal donatı ve turistik alanlar yoğunluk getirmeyecektir” dedi.
Başkan Altepe, hastane için Yıldırım İlçesi’nde bulunan Otosansit bölgesinin uygun olduğunu belirtti.

FOTOĞRAFLI