SOSYAL paylaşım sitesi üzerinden yapılan çağrıya katılan Atatürk Üniversitesi'nden 1500 öğrenci, Gençlik ve Bilim Anıtı önünde el ele tutuşarak saatlerce horon tepti.
Karadenizli öğrencilerin başı çektiği Erzurum'daki horonda yurdun her yöresinden öğrenciler de katılıp, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Horona öğrencilerin dışında vatandaşlarda ilgi gösterdi. Ailece Atatürk Üniversitesi yerleşkesi içindeki Gençlik ve Bilim Anıtı önüne gelenler, çocuklarını bebek arabasında uyutup horona katılması dikkat çekti. Öğrenciler zaman zaman horon oynarken sevgi mesajı vermek için kalp oluşturdular.
Etkinliği organize eden Bilgisayar Programcılığı 2'nci sınıf öğrencisi Ramazan Pehlivan sosyal paylaşım sitesi üzerinden açtıkları kampanya sayesinde 1500 kişiyi topladıklarını bildirdi. Öğrencilerin horon oynayarak vize stresini atıp, finalellere hazırlık yaptığını ifade eden Pehlivan, "Horon tepmeye katılanların sayısının 1500'ü bulması büyük bir mutluluk oldu. Karadenizli öğrencilere Azeri, Kürt, Alevi ve Çerkez tüm öğrencilerin destek vermes birlik ve beraberlik içinde şölene dönüştü. Erzurum'da kırılması zor bir rekora da imza atmış olduk" dedi.

Tİ(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)