MUĞLA’nın Bodrum İlçesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, köylerde yaşayan ve hayatlarında hiç sinemaya gitmemiş kadınlar, beyaz perde ile tanıştı. Aralarında 70’li yaşlardakilerin de bulunduğu yaklaşık 150 kadın, ücretsiz olarak 'Hükümet Kadın 2' adlı filmi izledi.
Kısa adı KADEM olan Bodrum Belediyesi Kadın Danışma ve Eğitim Merkezi tarafından, Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Çağdaş yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi’nin katkılarıyla kadınlar için ücretsiz sinema etkinliği düzenlendi. Bodrum’un köyleri ve onlara komşu olan Milas ilçesine bağlı köylerden yaklaşık 150 kadın otobüslerle Bodrum ilçe merkezindeki Cinemarina Sineması’na getirildi. Bazılarının üzerinde yöresel kıyafet bulunan kadınlar, ikram edilen mandalina gazozlarını içip başrollerinde Demet Akbağ ve Sermiyan Midyat’ın oynadığı, 'Hükümet kadın 2' aldı filmi izledi.
İki ayrı salonda gösterilen film arasında kadınları ziyaret eden CHP’li Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon, "Bu bizim sosyal bir projemiz. Sizlere çok değer veriyoruz. Sizler olmazsanız bizler olmazdık, dünyaya gelmezdik" dedi.
KADEM sorunlusu Asu Kösemen, "Misafirlerimiz burada bulunmaktan çok mutlu oldu. İlk kez sinema keyfi yaşadılar. Burada bulunan gencinden yaşlısına ve çoğunluğu hiç sinemaya gitmemiş kadınlarımız beyaz perdeyle tanıştı. Kadınlar günüyle ilgili etkinliklerimiz devam edecek" dedi.
Etkinliğe katılan kadınlar sinemada film izleminin güzel olduğunu söyledi. 59 yaşındaki Emine Balcı, "Çok güzel vakit geçirdik. Köyde televizyon izleme imkanımız var. Onunla yetiniyoruz eskiden o da yoktu" dedi.
67 yaşındaki Huriye Alkaya da "Köyde tarla işleriyle uğraşıyoruz. Bugün farklı bir ortam oldu. Çok memnun kaldık" dedi.
Daha önce bir ya da iki kez sinemaya gittiğini belirten çok az sayıdaki kadında filmi beraberinde getirdikleri çocuklarıyla izledi.

OU(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)