Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, () - ANTALYA Orman Bölge Müdürlüğü, 144 mevsimlik işçi alımı için kura çekimi yaptı. Kuraya 5548 başvuru oldu. Kurada adı çıkanlar mülakatın ardından işe alınacak.
Antalya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından kent merkezi ve 19 ilçede vasıfsız işçi, aşçı, oto elektrikçisi, oto boyacısı, hizmet vasıtası şoförü, arazöz şoförü ve kaynakçı statüsünde görev yapacak 144 mevsimlik işçi alımı için kura çekimi yapıldı. Kura çekimi, bölge müdürlüğü yerleşkesi içindeki spor sahasında noter huzurunda gerçekleştirildi. Aralarında kadınların da bulunduğu 5548 kişi mevsimlik işçi olabilmek amacıyla başvuruda bulundu.
MÜLAKAT SONRASI ALINACAKLAR
Kura ile ilgili açıklamada bulunan Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl, "5548 kişi müracaat etti, 144 kişi alacağız. Vasıfsız işçilerimiz orman yangınlarını söndürme faaliyetlerinde çalışacak. Yangın ekipleriyle 24 saat kalmakta ve çıkan yangına müdahale etmekteler" dedi.
1200- 1300 LİRA MAAŞ
İşçi alımlarının bütün ilçeler için yapılacağını aktaran Ali Gökçöl, kurada seçilenlerin başvurdukları alanlarında mülakata tabi tutulacağını ve kazananların 1200-1300 TL maaşla 5 ay 29 gün süreyle işe alınacağını ifade etti.
NE İŞ OLSA YAPARIM
Kuraya katılanlar arasında özellikle kadınların olması dikkat çekti. Pek çok aday 'ne iş olsa yaparım' düşüncesiyle kuraya katıldığını anlatırken, kurada isminin okunmasını heyecan içinde bekledi.

ÖÖ(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)