Mustafa OĞUZ/İZMİR, () - İZMİR Orman Bölge Müdürlüğü'ne alınacak 141 mevsimlik işçi için 5 bin 329 kişi başvuruda bulundu.
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, orman itfaiyecisi, yangın işçisi, elektrikçi, aşçı, traktör operatörü gibi işlerde çalıştırılmak üzere 141 mevsimlik işçi alınacağını duyurdu. Mevsimlik işçi olarak çalışmak isteyenler, İŞKUR üzerinden başvuruda bulundu. Başvuruların sayısı 5 bin 329'u buldu. Umudunu bu işe bağlayanlar, ilk kez bilgisayar ile yapılan kura çekimini büyük bir heyecanla izledi, nefesler tutuldu. İlk etapta kura ile 423 kişi belirlendi. Bu kişilerin daha sonra mülakat ve eğitim sınavına tabi tutulacakları, başarılı olan 141'inin orman itfaiyecisi, yangın işçisi, elektirikçi, aşçı, traktör operatörü gibi işlerde çalışacakları belirtildi. Kura çekimine, eşlerine veya oğullarına destek vermek için kadınların da geldiği görüldü.
İş başvurusu yapan ve kura çekimine katılanlar arasında sadece işsizlerin bulunmadığını, özel sektörde çalışanların da yer aldığını belirten İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, "İşte devlet güvencesi olduğu için tercih ediliyor. Müracatlar İŞKUR üzerinden yapıldı. İşe girmeyi hak edenler her yıl mevsimlik işçi olarak 5 ay 29 gün çalışacak. Ortalama, mesai ücretleri hariç 2 bin TL maaş alacaklar, sendika üyesi olacaklar. 141 kişi alacağmız işe 5 bin 329 kişi başvurdu. Eğer vasıfsız işçi alsak başvuru sayısı on binleri geçerdi. Herkes işini garanti altına almak istiyor, bu nedenle ilgi fazla" dedi. Orman yangınları ile mücadelede çalışma sistemlerinin 24 saat görev başında olmak olduğunu söyledi.

MO(AÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)