TUNCELİ Valisi Yusuf Hakan Güner, Pertek İlçesi'ne bağlı Çataksu Köyü'nde, öğrenci servis aracının içerisinde 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduktan sonra tutuklanan köy korucusu Hamit P.'nin görevine son verildiğini açıkladı. Tacize uğrayan kız çocuğunun, yaşadıklarını anlattığı okuldaki bir kadın öğretmenin, Pertek Kaymakamlığı ve Cumhuriyet Savcılığı'na ihbarda bulunmasından sonra korucunun yakalandığı ortaya çıktı.
Tunceli Valisi Yusuf Hakan Güner, Şehit Nurgül Bayram Aladağ İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı. Sınıfları tek tek gezerek, karne ve emniyet müdürlüğünün hazırladığı hediyeleri öğrencilere dağıtan Vali Güner, öğrenci ve velileri ile sohbet etti. Tunceli'de yaklaşık 11 bin 500 öğrencinin karne aldığını belirten Vali Güner, Tunceli halkının eğitime verdiği önem nedeniyle Türkiye çapında örnek bir kent olduğunu söyledi.
'ÖĞRENCİ SERVİSLERİNDE HOSTES OLACAK'
Pertek İlçesi'ne bağlı Çataksu Köyü'nde, bir köy korucusunun, küçük yaştaki kıza cinsel istismarda bulunması süreci ile ilgili soruyu Vali Güner şöyle yanıtladı:
"Burada hepimizin malumu bir köyümüzde, hiçbirimizin tasvip etmeyeceği, çirkin bir durum yaşanmıştır. Servis aracında neden hostes ya da görevli yok? Normalde bütün öğrenci servislerinde şoför ile birlikte bir yardımcının olması gerekiyor, bu konu da araştırılacaktır. Bundan böyle ilimizde hiçbir servis aracı hostes, yani yardımcı bir personel olmadan öğrenci taşıyamayacaktır. Bu kesin bir talimattır ve bu konu sürekli denetlenecektir. Servis araçlarında yardımcı personel yoksa, öğrenci taşıması yapamayacaktır Bu tür iğrenç olaylara bir daha meydan vermemek için bütün önlemlerimizi alacağız."
'KORUCU GÖREVDEN ALINDI'
Küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan köy korucusu Hamit P.'nin görevden alındığını da ifade eden Vali Güner şöyle dedi:
"Biz olayı öğrenir öğrenmez derhal harekete geçtik. Korucu jandarma tarafından yakalanmıştır. Hukuka teslim edilmiş ve tutuklanmıştır. Talimat verdim ve derhal korucunun işine son verildi. Yani bu çirkin olayın faili olan köy korucusunun görevine son verilmiştir. Ayrıca bir idari soruşturma açtık, soruşturma devam ediyor. Görevlilerden herhangi birinin bir kusuru ve ihmali varsa kesinlikle cezasını bulacaktır."